Reader's Digest

NASLOVNICA 2004

 

 

Nepozabni izleti po Evropi

Po Evropi z avtomobilom – osem nepozabnih izletov s prekrasnimi razgledi, v katerih lahko uživate tako pri vožnji ob Severnem ledenem morju kot po sončnem Sredozemlju ...

slika

Pot ob norveški obali Zapeljite se po prečudoviti Kystriksveien (obalni avtocesti) na severu Norveške in prestopite mejo polarnega pasu.

ZAČETNA TOČKA› Mesto Steinkjer, ki leži 70 km od norveške obale, je prek fjorda povezano z morjem. Odpeljete se proti severu skozi hribovit kmečki svet do Namsosa, starega gozdarskega mesta ob vznožju reke Namsen, ki slovi po lososih in ribolovu. Od tam se lahko povzpnete ali zapeljete na vrh gore Klompen, od koder se odpira prečudovit razgled na fjord Namsen.

Po cesti, ki vodi po prelepi obalni pokrajini, se nato odpravite proti severozahodu. Vkrcajte se na trajekt Lund-Hofles, nato pot nadaljujete do mesta Rørvik, kjer si lahko ogledate obalni muzej. Pot vas vodi prek Holma in Vennesunda do Brønnøysunda. Malo naprej od Brønnøysunda se ustavite v prečudovitem vrtu in restavraciji Hildurs Urterarium, kjer vam postrežejo z jedmi, značilnimi za arktične deæele.

Odlomek iz knjige “Drives of a Lifetime” (2011/04)

Celoten članek si lahko preberete v aprilski številki revije Reader’s Digest, na strani 114.
 

  • Dodaj na Twitter

Kontaktni center za informacije in naročanje

Spletna naročilnica

Telefon: 01 241 36 61
E-pošta: rdslovenija@mkz.si

Uredništvo

Revija Reader's Digest Slovenija
1536 Ljubljana
urednistvo@rdslovenija.si

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.