Reader's Digest

NASLOVNICA 2001

 

 

Zdravica Skyju

Pisatelj Robert Kiener potuje na škotski otok Skye v iskanju kraja za idilične počitnice – in pekočega viskija, ki ga izdelujejo tam ...

slika

Sem nor, da sem prepotoval več kot 4800 kilometrov za kozarec viskija?” se sprašujem, medtem ko se z izposojenim avtomobilom peljem na trajekt Caledonian MacBrayne v Tabertu na Harrisu, enem oddaljenejših škotskih otokov. V manj kot dveh urah bom pristal na zakotnem otoku Skye, domovanju enega najslavnejših proizvajalcev škotskega viskija, žganjarni Talisker Distillery, in na cilju tedenskega mednarodnega potovanja.

Če že sem, sem v dobri družbi. Robert Louis Stevenson je v svoji pesmi “Škotova vrnitev iz tujine” Talisker omenil kot “kralja pijač”. In v filmu o Jamesu Bondu “Svet ni dovolj” se vidi, da agent 007 najraje pije talisker, ne martinija, ki je njegov zaščitni znak, ne stresenega niti mešanega. Kdo sem jaz, da bi razpravljal s temi možmi? Čeprav so v devetdesetih letih prejšnjega stoletja zgradili most s kopnega do Skya, želim prispeti po morju. Škotski prijatelji so mi povedali, da je to najbolj pristen, najbolj romantičen način, da prvič vidim Skye.

ROBERT KIENER (2011/07)

Celoten članek si lahko preberete v julijski številki revije Reader’s Digest, na strani 100.
 

  • Dodaj na Twitter

Kontaktni center za informacije in naročanje

Spletna naročilnica

Telefon: 01 241 36 61
E-pošta: rdslovenija@mkz.si

Uredništvo

Revija Reader's Digest Slovenija
1536 Ljubljana
urednistvo@rdslovenija.si

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.