Reader's Digest

NASLOVNICA 2004

 

 

Nori festivali

... čakajo na nas po celem svetu, da se jim pridružimo. Na teh straneh vas vabimo, da si skupaj ogledamo nekaj najbolj nenavadnih.

slikaFotografija: Alamy stock photo

Vsako leto se v nevadski puščavi Black Rock (ZDA) zgodi 'Burning Man' festival. V avgustu in septembru se zbere do 70. tisoč ljudi, ki pripeljejo na prizorišče najrazličnejše instalacije in druge umetnine velikanskih dimenzij (na prejšnji strani), kjer jih nato večer za večerom sežigajo.

Super junaki ne stojijo v vrsti ali pač? No, v ameriškem San Diegu na konvenciji, namenjeni ljubiteljem stripov, serij, filmov, sploh vsega fantastičnega, stojijo. Julija vsako leto se odprejo vrata oboževalcem Supermana in drugih filmskih junakov. Več kot 100 tisoč obiskovalcev na leto se pokloni svojim izmišljenim junakom. 

Festival pleničk! Na festivalu jokajočih otrok v Tokiju sumo borci poskrbijo, da dodobra prestrašijo otroke. Mislite, da gre za sadistično ravsanje? Ne, sploh ne! Gre za 400 let star običaj, ki temelji na japonskem tradicionalnem pregovoru, ki pravi, da jokajoči otroci rastejo hitreje, starši pa verjamejo, da jok prinese njihovim otrokom zdravje.

Slava in čast pripada zmagovalcu vsakoletnega tekmovanja palio v toskanski Sieni. Vsak julij in avgust se deset džokejev, vsak zastopa svoj del mesta, pomeri v spektakularni konjski krožni dirki. Zmagovalec je tisti konj, ki prvi prečka ciljno črto, če je predstavnik dela mesta še vedno na konju ali brez! ...

CORNELIA KUMFERT (2016/05)

Celoten članek si lahko preberete v majski številki revije Reader’s Digest na strani 74.

  • Dodaj na Twitter

Kontaktni center za informacije in naročanje

Spletna naročilnica

Telefon: 01 241 36 61
E-pošta: rdslovenija@mkz.si

Uredništvo

Revija Reader's Digest Slovenija
1536 Ljubljana
urednistvo@rdslovenija.si

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.