Ciciban_Cici-vesela-sola

Cici Vesela šola

Igriva vzgojno-izobraževalna rubrika revije Ciciban, ki omogoča pogovor o življenju in prigodah v njem.

Cici Vesela šola je stalna vzgojno-izobraževalna rubrika revij Ciciban in Cicido, ki vzgojiteljem, učiteljem in staršem omogoča pogovor o različnih temah, s katerimi se srečujejo otroci v svojem življenju. Obenem je Cici Vesela šola vseslovenski preizkus znanja, ki ne spodbuja tekmovalnosti, temveč raziskovanje in sodelovanje.
 

Trenutna situacija od vas in nas zahteva nenehna prilagajanja. Zato smo na vašo pobudo ciciveselošolski dan raztegnili in bo trajal do 20. junija 2020.

Tisti, ki imate možnosti, lahko tudi letos skupaj doživite ciciveselošolski dan in naloge rešujete v vrtcu ali šoli, drugi otroci pa se bodo zabavali doma. 

 • Naloge so na izobraževalnem portalu www.ucimse.com 
 • Naloge bodo dostopne vsem, tudi neprijavljenim učencem. 
   

Pohvale za vse tekmovalce

Otroci, ki so se na tekmovanje prijavili v šoli ali v vrtcu, bodo prejeli tiskane pohvale. Otroci, ki bodo bodo reševali naloge doma, si lahko na koncu, po zadnji nalogi, pohvalo natisnejo in izpolnijo s svojimi podatki.
 

Pripravljeni? Začnite reševati!

Kliknite na povezavo www.ucimse.com, izberite razred in začnite z reševanjem nalog. Na koncu reševanja si lahko natisnete Cici pohvalo. Želimo vam veliko zabave in uspeha.
 

Izobraževalna rubrika revij Cicido in Ciciban

Cici Vesela šola vsak mesec obravnava zanimivo, premišljeno izbrano temo. Predstavlja različna področja: kulturno in estetsko vzgojo, socialno učenje, šport, družboslovje, naravoslovje, tehniko … 

 • Jasna, zabavna in poljudna besedila spremljajo nazorne ilustracije in fotografije.
 • Vsebine pripravljajo strokovnjaki in so prilagojene predšolskim otrokom oziroma učencem prvega triletja. 
 • Temo vsakič dopolnjuje seznam strokovnih in leposlovnih del z določenega področja, ki vzgojiteljem, učiteljem in staršem ponujajo bogato dodatno gradivo in številna izhodišča za projektno delo ob ciciveselošolski temi. 
 • Segamo po temah, ki jih vključuje kurikulum za vrtce oziroma za prvo triletje, še posebej pa nas veseli, kadar z otroki pokukamo tudi kam drugam.
 • Vključujemo zanimivosti iz športa, kulture, tehnike, umetnosti in znanosti, iščemo nove avtorje in avtorice ter inovativne pristope. Spodbujamo otroka, da sam postavlja vprašanja in išče odgovore v različnih virih.

Nabor tem in primernega branja zanje najdete na strani Teme Cici vesele šole.
 

Kako sodelujete?

 • K sodelovanju na ciciveselošolskem dnevu prijavi otroka mentor ali mentorica Cici Vesele šole. Mentorji in mentorice so tisti pedagogi in vzgojitelji, ki so pristopili k mentorstvu Cici Vesele šole ter s tem pridobili vsa potrebna gradiva in orodja za izvajanje projekta. Postanite mentor >
 • Pohvalo dobi vsak otrok, ki sodeluje na ciciveselošolskem dnevu v svojem razredu oziroma skupini. Tako se bo vsak otrok ob koncu šolskega leta s čim postavil! Vprašalnike in pohvale za vse tekmovalce prejmete brezplačno, prav tako ni pomembno, ali je otrok med naročniki Cicibana ali ne.
   

In ko otroci prerastejo Cici Veselo šolo?

Vesela šola je izobraževalni projekt za osnovnošolce od 4. do 9. razreda. Izhaja kot posebna priloga revije Pil, na voljo pa je tudi na spletnem portalu www.veselasola.net.

 

UCIMse_Celostranski
Učimse.com

Interaktivne naloge, usklajene z učnimi načrti.

/ciciban/ugodnosti-za-narocnike
Razvajamo naročnike

Naročniki Cicibana imajo do 20 % ugodnejšo naročnino.

Otroci prejmejo knjigo in dostop do portala Učimse.com. Starši pa 8 številk priljubljene revije Pogled.

​​​​​
Preverite in naročite še danes!

 

https://www.ciciklub.si/e-pristopnica
Otroški knjižni klub

Odprite otroku vrata v čarobni svet branja.

Pridružite se Ciciklubu. Brezplačno članstvo vam prinese mnoge ugodnosti pri nakupu knjig, igrač in iger.
 

Več na portalu Ciciklub.si.

 

Menu