Cicido_Cici-vesela-sola

Cici Vesela šola

Igriva vzgojno-izobraževalna rubrika revije Cicido in vseslovensko tekmovanje, ki spodbuja sodelovanje.

Cici Vesela šola je stalna vzgojno-izobraževalna rubrika revij Ciciban in Cicido, ki vzgojiteljem, učiteljem in staršem omogoča pogovor o različnih temah, s katerimi se srečujejo otroci v svojem življenju. Obenem je Cici Vesela šola vseslovenski preizkus znanja, ki ne spodbuja tekmovalnosti, temveč raziskovanje in sodelovanje.
 

Tako tudi ciciveselošolski dan, sicer že 26. po vrsti, ki pa se bo v vrtcih zgodil pozneje, kot ste vajeni, v juniju.

Glede na priporočila in smernice strokovnih služb bo verjetno najbolj smiselno, da vprašalnike otroci rešujejo doma s starši. Zato mentorice in mentorje prijazno prosimo, da skušate vprašalnike in pohvale vročiti ali poslati čim več staršem. Morda lahko otrokom, ki vrtca v tem času ne bodo obiskovali, vprašalnike in pohvale predate, ko bodo njihovi starši prišli v vrtec po otrokove stvari.

Ob tem bi radi poudarili, da je vprašalnik tedenska zaposlitev. Če mlajši otroci ne želijo rešiti vseh nalog naenkrat, naj jih počasi in v lastnem tempu rešujejo več dni. Tako bo vsak uspešen na svoj način!

Hvala vsem mentoricam in mentorjem, vzgojiteljicam in vzgojiteljem, ki ste z otroki obiskovali Cici Veselo šolo. 

Izobraževalna rubrika revij Cicido in Ciciban

Cici Vesela šola vsak mesec obravnava zanimivo, premišljeno izbrano temo. Predstavlja različna področja: kulturno in estetsko vzgojo, socialno učenje, šport, družboslovje, naravoslovje, tehniko … 

  • Jasna, zabavna in poljudna besedila spremljajo nazorne ilustracije in fotografije.
  • Vsebine pripravljajo strokovnjaki in so prilagojene predšolskim otrokom oziroma učencem prvega triletja. 
  • Temo vsakič dopolnjuje seznam strokovnih in leposlovnih del z določenega področja, ki vzgojiteljem, učiteljem in staršem ponujajo bogato dodatno gradivo in številna izhodišča za projektno delo ob ciciveselošolski temi. 
  • Segamo po temah, ki jih vključuje kurikulum za vrtce oziroma za prvo triletje, še posebej pa nas veseli, kadar z otroki pokukamo tudi kam drugam.
  • Vključujemo zanimivosti iz športa, kulture, tehnike, umetnosti in znanosti, iščemo nove avtorje in avtorice ter inovativne pristope. Spodbujamo otroka, da sam postavlja vprašanja in išče odgovore v različnih virih.

Nabor tem in primernega branja zanje najdete na strani Teme Cici vesele šole.
 

Kako sodelujete?

  • K sodelovanju na ciciveselošolskem dnevu prijavi otroka mentor ali mentorica Cici Vesele šole. Mentorji in mentorice so tisti pedagogi in vzgojitelji, ki so pristopili k mentorstvu Cici Vesele šole ter s tem pridobili vsa potrebna gradiva in orodja za izvajanje projekta. Postanite mentor >
  • Pohvalo dobi vsak otrok, ki sodeluje na ciciveselošolskem dnevu v svojem razredu oziroma skupini. Tako se bo vsak otrok ob koncu šolskega leta s čim postavil! Vprašalnike in pohvale za vse tekmovalce prejmete brezplačno, prav tako ni pomembno, ali je otrok med naročniki Cicibana ali ne.
     

In ko otroci prerastejo Cici Veselo šolo?

Vesela šola je izobraževalni projekt za osnovnošolce od 4. do 9. razreda. Izhaja kot posebna priloga revije Pil, na voljo pa je tudi na spletnem portalu www.veselasola.net.

 

UCIMse_Celostranski
Učimse.com

Interaktivne naloge, usklajene z učnimi načrti.

/cicido/ugodnosti-za-narocnike
Razvajamo naročnike

Naročniki revije Cicido imajo tudi do 20 % ugodnejšo naročnino.

Otroci prejmejo darilo in dostop do portala Učimse.com. Starši pa 8 številk priljubljene revije Pogled.

​​​​​
Preverite in naročite še danes!

 

https://www.ciciklub.si/e-pristopnica
Otroški knjižni klub

Odprite otroku vrata v čarobni svet branja.

Pridružite se Ciciklubu. Brezplačno članstvo vam prinese mnoge ugodnosti pri nakupu knjig, igrač in iger.
 

Več na portalu Ciciklub.si.

 

Menu