Skip Navigation LinksDomovRevijeIzobraževalni portal Učimse

Portal za učenje Ucimse.com

Portal Učimse.com

Portal Učimse.com

Portal Učimse.com je namenjen učencem osnovne šole in predšolskim otrokom. Ob interaktivnih nalogah učenci ponovijo snov iz šole in se na kratkočasen način naučijo veliko novega.

S pravilnimi odgovori si prislužijo zlatnike, ki jih unovčijo v votlini zakladov za interaktivne igre, dodatne zabavne aktivnosti, izdelke - naselijo lahko celo svoj otok. Oblikovana je tudi trgovina v Partiparku (psihološki testi, zmenkometer, v zvezdniški koži …).

Kratkočasne interaktivne naloge so:

 • usklajene z učnim načrtom,
 • odlične za ponavljanje in utrjevanje šolske snovi ter pridobivanje novega znanja,
 • motivacijske, saj s pravilnimi odgovori učenec pridobiva zlatnike, ki jih unovči za izdelke in dejavnosti po svojem izboru.

Kako dobite aktivacijsko kodo?

Do delnih vsebin na portalu Učimse lahko brezplačno dostopajo uporabniki delovnih zvezkov Mladinske knjige in naročniki revij Cicido, Ciciban, Cici zabavnik, Moj planet in Pil ter kupci Kukujevega slovarja.

Dostop do vsebin je mogoč le z aktivacijsko kodo, ki jo bodo naročniki otroških revij prejeli na računu za naročeno revijo, poslali pa jo bomo tudi po e-pošti.

Aktivacijsko kodo lahko tudi kupite in si tako razširite dostop do ostalih vsebin. Nakup kode je možen samo preko portala Učimse.com.

Naročniki Cicidoja prejmejo aktivacijsko kodo za celoleten dostop do igrivih nalog za predšolske otroke na Cici plaži v vrednosti 14,90 €.


V nalogah predšolski otroci:

 • spoznavajo barve,
 • učijo se šteti in spoznavati števila,
 • bogatijo besedišče in urijo predbralne spretnosti,
 • razvijajo prostorske predstave in krepijo vzročno-posledično razmišljanje.

Naročniki Cicibana, Cici zabavnika, Mojega planeta in Pila prejmejo brezplačno kodo za dostop do nalog za razred in predmet po izbiri v vrednosti 14,90 €.


Z interaktivnimi nalogami učenci pridobijo različne veščine in znanja:

 • Učijo se vidnega in slušnega razločevanja črk, berejo prve besede in preprosta navodila, vadijo pravilno rabo velike začetnice in ločil, trdilne in nikalne povedi ...
 • Na privlačen in zanimiv način spoznavajo besedne vrste, stavčne člene, premi in odvisni govor, tvorjenke …
 • Urijo se v štetju in računanju, merjenju in razvrščanju, geometriji in orientaciji, vadijo poštevanko, logiko ...
 • Nabirajo šolsko znanje o geografskih, zgodovinskih in kulturnih značilnostih Slovenije na »nešolski« način
 • Usvajajo in utrjejo znanje iz naravoslovja, s pomočjo grafičnih prikazov in izobraževalnih filmov

Kako aktivirati kodo za dostop do portala?

Če na portalu Učimse.com še niste prijavljeni, se morate najprej registrirati. Na vstopni spletni strani Učimse.com kliknite na gumb Registriraj se in izpolnite obrazec.

Posebej bodite pozorni na sledeče:

- pravilen zapis vašega elektronskega naslova. Po uspešno končani registraciji boste na vaš elektronski naslov prejeli potrditveno povezavo, na katero boste morali klikniti za aktivacijo vašega dostopa do vsebin na portalu Učimse.com.

- Vpišite geslo in ga ponovite. Geslo naj bo enostavno, da si ga boste lahko zapomnili.

- Kapitanski vzdevek je hkrati tudi uporabniško ime.

- Geslo in kapitansko ime si zapomnite, ker ju boste potrebovali ob vsakokratni prijavi na portal.

- S klikom na sličico izberite svojo kapitansko podobo, ki vas bo spremljala v gusarski deželi in vam sporočala statistične podatke o reševanju.

- Vpišite aktivacijsko kodo. Omogočila vam bo dostop do nekaterih predmetov. Če ste prejeli dve ali več kod, se z eno kodo registrirajte na portal, druge pa dodajte, ko boste že prijavljeni. Aktivacijske kode dodate tako, da s klikom odprete zavihek Moj profil (desno zgoraj), tam izberete Dodaj kodo in nato vpišete preostale kode. Na portal UČIMSE.com se registrirate le enkrat.

Zasnova portala Učimse.com

Portal je zasnovan stopenjsko. Vsebine se nenehno evalvirajo in na podlagi izkušenj z rabo redno dopolnjujejo, dograjujejo in bogatijo. Za pomoč in dodatne informacije pišite na: ucimse.com@mkz.si.

Aktivacijska koda, ki ste jo prejeli, ima naveden datum veljavnosti, vendar je po njegovem preteku vaš dostop do nekaterih vsebin še vedno mogoč. Ko boste prejeli novo kodo, jo boste enostavno dodali v vaš obstoječi »račun« – torej s klikom na Moj profil in nato še na Dodaj kodo.

POZOR: koda za dostop do Učimse.com bo izpisana na računu za naročeno revijo, prejeli pa jo boste tudi po e-pošti.

www.ucimse.com

ucimse.com

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.