Romani

Bakhita

Véronique Olmi

Resnična zgodba o sužnji, ki je postala svetnica
NAROČILO

BakhitaBakhito pri sedmih letih v Sudanu ugrabijo trgovci s sužnji in jo obsodijo na večletno trpljenje, dokler nazadnje ne postane pestunja bogatega italijanskega para; tam se spreobrne v krščanstvo in postane redovnica v kanosijanskem samostanu, kjer do svoje smrti opravlja dobra dela. Bakhitina zgodba je v preteklosti doživela že več interpretacij. Katoliška cerkev jo je razglasila za svetnico; fašistična oblast jo je spremenila v svoje propagandno orodje kot primer afriške barbarke, ki jo je italijanska država »osvobodila«. Toda kakšna je resnična zgodba te neuklonljive ženske?

Véronique Olmi v svojem presunljivem romanu ponuja nov uvid v Bakhitino življenje in poda ostro obsodbo nasilja, ki so ga nad Bakhito zagrešili ne le njeni mučitelji, temveč tudi t. i. rešitelji.

V sklopu projekta »Goncourtova nagrada po izboru študentov« so romanu slovenski študentje podelili prvo mesto med Goncourtovimi nominiranci leta 2017, avtorica pa bo aprila obiskala Slovenijo.

Prevod Janina Kos.


 

V sodelovanju s programom Ustvarjalna Evropa Evropske unije predstavljamo vrhunska sodobna literarna dela za odrasle, mladino in otroke iz Nemčije, Danske, Švedske, Španije, Poljske in Francije.

 

Pridružite se nam na Facebooku!

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Mladinske knjige

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.