Romani

Napovedujemo: Cona

Mathias Enard

Koliko kilometrov je do konca sveta?

Francoski pisatelj Mathias Enard, ki je tudi slovenske bralce očaral z eruditskim romanom Kompas, nas zopet vabi na svojevrstno pustolovščino. Roman Cona v enem samem, nekaj več kot 500 strani dolgem stavku, popisuje hudourniški tok misli in spominov Francisa Servaina Mirkovića, tajnega agenta, pol Francoza, pol Hrvata, ki z nočnim vlakom in s kovčkom, polnim kočljivih dokumentov o vojnih zločinih, potuje iz Milana v Rim. Njegov obsedeni, hlastajoči in nespečni monolog je mentalno potovanje skozi čas in prostor »cone«, razširjenega sredozemskega območja kot zgodovinskega prostora konfliktov, popis ponavljajočih se okrutnosti in najnasilnejših trenutkov 20. stoletja, od Alžirije prek Balkana do Bližnjega vzhoda.

Francisova zgodba nekdanjega prostovoljca v balkanski vojni (ena osrednjih tem romana) se s kopičenjem številnih referenc zliva v zgodovino človeške surovosti, spisano z epskim zamahom in senco Homerjeve Iliade v ozadju.

Prevod Suzana Koncut.


V sodelovanju s programom Ustvarjalna Evropa Evropske unije predstavljamo vrhunska sodobna literarna dela za odrasle, mladino in otroke iz Nemčije, Danske, Švedske, Španije, Poljske in Francije.

Pridružite se nam na Facebooku!

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Mladinske knjige

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.