Romani

Labirint duhov

Carlos Ruiz Zafón

Veličasten konec Zafónove tetralogije
NAROČILO

Labirint duhovLabirint duhov je zadnji roman v ciklu Pokopališče prepovedanih knjig, pod katerega se podpisuje Carlos Ruiz Zafón, eden najbolj priljubljenih sodobnih španskih pisateljev. V cikel lahko bralci vstopamo skozi štiri vrata, tj. štiri knjige, v katerih se vsakič znova pridružimo protagonistu Danielu Semperu pri iskanju njegove identitete. Ko se z njim srečamo prvič, je Daniel še otrok, ki v Pokopališču izgubljenih knjig, ogromni labirintski knjižnici, naleti na knjigo Senca vetra.

Skozi naslednja dva romana (Igra angela, Ujetnik nebes) skupaj z njim odraščamo in odkrivamo skrivnosti njegove družine, ki se zdaj dokončno razkrijejo v Labirintu duhov. Z njimi se pred našimi očmi razgrnejo tudi skrivnosti časa, v katerem se odvija Danielova zgodba – skrivnosti Barcelone v prelomnih obdobjih 20. stoletja, naseljene tako z magičnimi bitji kot resničnimi zgodovinskimi dejstvi.

Med četverico romanov so spletene še številne druge povezave v obliki literarnih junakov in obrobnih zgodbenih niti, čeprav je vsaka od knjig zaključena celota in se zato lahko bere samostojno, sam cikel pa v poljubnem vrstnem redu. Ne glede na izbrani vhod v labirint nas pot čez mostičke pripovedi vselej pripelje v srce zgodbe.

Prevod Veronika Rot.


 

V sodelovanju s programom Ustvarjalna Evropa Evropske unije predstavljamo vrhunska sodobna literarna dela za odrasle, mladino in otroke iz Nemčije, Danske, Švedske, Španije, Poljske in Francije.

 

Pridružite se nam na Facebooku!

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Mladinske knjige

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.