Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovJean Teulé: Trgovinica za samomore

Koledar prireditev

Jean Teulé: Trgovinica za samomore

19.02.13 ob 18:00 - 19:00 - Knjigarna in papirnica Konzorcij

Pogovor o knjigi.
Jean Teulé: Trgovinica za samomore

Ste zavozili svoje življenje? Z nami se boste uspešno zapeljali v smrt! To je slogan družine Kravaš, ki se že deset generacij ukvarja s prodajo pripomočkov za samomorilce. Dokler se nekega mrakobnega dne v zlovoljno vzdušje trgovinice ne prikrade zahrbtni sovražnik: veselje do življenja!

Čar Trgovinice za samomore ni samo v njeni črnohumorni lahkotnosti, tako dobrodošli v današnjem času, pač pa tudi v dejstvu, da se je pod prevod podpisalo enajst mladih prevajalk – Taja Gorjan, Urša Mrak, Ksenija Mravlja, Danaja Seražin, Špela Pokovec, Lucija Remškar, Karmen Saje, Erika Švara, Nina Dietz, Nina Medved – Mjedved in Vesna Vojinović – študentk Filozofske fakultete v Ljubljani. Kako je nastajal prevod, s kakšnimi težavami, izzivi in humornimi situacijami so se srečevale, predvsem pa, kakšne so lahko prednosti te vrste prevodih projektov, se bomo pogovarjali s prevajalkami in mentorico dr. Nadjo Dobnik.

Jean Teulé (1953) je avtor 13 romanov, ki so v Franciji naleteli na velik uspeh pri bralcih in dobre kritike v literarnih krogih. Cenjeni in večkrat nagrajeni so njegovi biografski in zgodovinski romani (o Françoisu Villonu, markizu de Montespanu, Karlu IX.). Po njegovih romanih je bilo posnetih več filmov, leta 2012pa je po predlogi Le Magasin des suicides nastal istoimenski animirani film, ki si ga bomo v kratkem lahko ogledali tudi pri nas.

Knjiga je izšla v knjižni zbirki Ginko pri Književnem društvo Hiša poezije, v sodelovanju z založbo Ebesede, Hišo slovenske poezije v Franciji in Maison de la poésie de Tinqueux. Izid je podprl Francoski inštitut Charles Nodier v okviru programa Valentin Vodnik.
 

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.