Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovPaleo – minimalistično in naravno do zdravja

Koledar prireditev

Paleo – minimalistično in naravno do zdravja

17.04.14 ob 18:00 - 19:00 - Knjigarna in papirnica Konzorcij

Samo Rugelj in Marko Roblek v pogovoru s Sando Šukarov.
Paleo – minimalistično in naravno do zdravja

»Ne zaupajte napisom na embalaži. Beseda »naravno« pomeni, da izvira iz narave, ne označuje pa, kako je bilo predelano iz svojega naravnega stanja. Polnozrnati izdelki so še vedno predelana živila. Pravo mleko je surovo (nepasterizirano), izhaja iz krav iz pašne reje ali s travo krmljenih krav in ni manjmastno ali nemastno.«

Kaj je paleo? To je odločitev za hrano, ki je čista, preprosta, prvobitna. Paleoprehrana ne pomeni, da jemo enako kot naši paleolitski predniki, ampak da izbiramo dobro prebavljiva živila, ki so čim manj obremenjena s škodljivimi snovmi. Paleoprehrana je zakladnica nesramno dobrih jedi, ki jih sploh ni težko pripraviti.

Ob izidu knjige Praktični paleo ameriške nutricionistke Diane Sanfilippo vas lepo vabimo na pogovor o paleo načinu življenja, ki je zelo priljubljen tudi pri nas. Sogovornika urednice knjige, Sande Šukarov, bosta zagovornika paleo načina življenja: farmacevt in publicist Samo Rugelj ter bosonogi tekač in minimalist Marko Roblek.

Spoznali bomo vse prednosti paleo prehranjevanja in preprostega, minimalističnega načina življenja.
Poučili se bomo, kako sodobna hrana škoduje prebavi in s tem vsemu telesu: zakaj nas pestijo alergije, intoleranca za gluten ali laktozo, različna vnetja ali le pomanjkanje energije in kako se prehransko soočati s težavami, kot so astma, revmatoidni artritis, sladkorna bolezen, težave s ščitnico, živčevjem, srcem. Ni zanemarljivo tudi dejstvo, da je paleoprehrana odlično sredstvo za učinkovito hujšanje in izjemno primerna za športnike. Paleo je torej učinkovito sredstvo na poti do zdravja in vitalnosti.
 

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.