Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovOd prve do zadnje strani: SLOVENSKI ŽANR

Koledar prireditev

Od prve do zadnje strani: SLOVENSKI ŽANR

24.02.16 ob 18:00 - 19:00 - Knjigarna in papirnica Konzorcij

O temi se bo Majda Kne pogovarjala z dr. Miranom Hladnikom (po lastnih besedah »doktorjem trivialis«, poznavalcem kmečke povesti in ženskega romana, prerokom sodobne pismenosti in wikiholikom).
Od prve do zadnje strani:  SLOVENSKI ŽANR

MIRAN HLADNIK je profesor slovenske književnosti na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani in avtor več knjig o slovenski književnosti (nekatere: Praktični spisovnik ali šola strokovnega ubesedovanja, Trivialna literatura, Slovenska kmečka povest, Slovenski zgodovinski roman), tale zapis pa je povzet z zavihka knjige Norberta Bachleitnerja Začetki evropskega feljtonskega romana, kateri  je Miran Hladnik napisal spremno besedilo Začetki slovenskega feljtonskega romana.

Ukvarja se s kvantitativnimi raziskavami slovenske pripovedne proze, od leta 1995 zlasti s slovenskim zgodovinskim romanom. Znan je tudi po forumu Slovlit, novičarskem in diskusijskem  e-poštnem seznamu, ki med seboj povezuje sloveniste in druge humaniste, zainteresirane za slovensko literaturo, jezik in kulturo, v Sloveniji in na tujem.

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.