Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovTELOVADBA ZA MOŽGANSKE MIŠICE

Koledar prireditev

TELOVADBA ZA MOŽGANSKE MIŠICE

17.03.16 ob 18:00 - 19:00 - Knjigarna in papirnica Konzorcij

Dr. Valentin Bucik, psiholog, in Gregor Bucik, arhitekt in ilustrator, o miselnih nalogah za bistroume.
TELOVADBA ZA MOŽGANSKE MIŠICE

Na predavanju o miselnih sposobnostih, inteligentnosti, nadarjenosti in ustvarjalnosti boste z avtorjema knjig Misleca in Misleca 2 spoznali, zakaj moramo in kako lahko skrbimo tudi za treniranje in razvijanje možganske mišice.

Preizkusili se boste z različnimi miselnimi orehi iz obeh knjig, ki spodbujajo raznovrstne miselne sposobnosti in spretnosti, pa tudi z nalogami divergentnega mišljenja, ki spodbujajo vašo ustvarjalnost.

Predavanje namenjamo vsem odraslim, ki jih zanima miselni razvoj; bodisi vaš, vaših otrok ali vnukov (knjigi Misleca in Misleca 2 sta primerni že za otroke od 4. leta naprej, vendar vključujeta naloge, ki so v izziv tudi odraslim).

Vabljeni!

P.S. V posebnem kotičku bomo poskrbeli tudi za miselno telovadbo otrok od 4. leta naprej.

 

 

 

 

 

O avtorjih Misleca in Misleca 2

Mag. NATAŠA BUCIK je psihologinja in se strokovno ukvarja z bralno kulturo in kulturno vzgojo. Nekdaj dolgoletna glavna in odgovorna urednica revij Ciciban in Cicido redno sodeluje v obeh revijah z zanimivimi didaktičnimi rubrikami, ki jih ustvarja skupaj z Ano Zavadlav in Gregorjem Bucikom.  Je avtorica uspešnega Kukujevega slikovnega slovarja, Kukujevega interaktivnega slikovnega slovarja ter zbirke izobraževalnih knjig za otroke Igrajmo se s Kukujem.

GREGOR BUCIK  m.i.a. se ukvarja z arhitekturo, risanjem in ilustracijo ter izvaja arhitekturne delavnice za otroke in mladino. Že več let redno sodeluje v revijah Ciciban in Cicido, kjer z Natašo Bucik pripravljata zanimive miselne orehe za otroke, sam pa sestavlja igrive labirinte za najmlajše. V revijah PIL, Ciciban in Cicido sta z Natašo pripravila tudi Veselo šolo o labirintih.

Dr. VALENTIN BUCIK je redni profesor za psihološko metodologijo na Oddelku za psihologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani ter gostujoči profesor na tujih univerzah. Raziskovalno se ukvarja z medosebnimi razlikami v hitrosti procesiranja informacij v možganih, inteligentnostjo, ustvarjalnostjo in nadarjenostjo. Je član vrste strokovnih združenj ter uredništev uglednih mednarodnih strokovnih revij. Je tudi soavtor slovenske priredbe najpogosteje uporabljenega testa inteligentnosti za otroke. 

 

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.