Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovZ bukvo pod bukve

Koledar prireditev

Z bukvo pod bukve

26.01.17 ob 18:00 - 19:00 - Knjigarna in papirnica Konzorcij

Kako na igriv in zanimiv način približamo gozd in znanje iz gozda otrokom in pedagogom.
Z bukvo pod bukve

V gozd nas bodo s pomočjo Priročnika za učenje in igro v gozdu odpeljali raziskovalci Gozdarskega inštituta Slovenije, člani skupine Gozd eksperimentov.  

Kako je biti drevo, kakšne sledove puščajo živali, kje vse se v gozdu nahaja voda, kdaj spomladi odženejo prvi listi in iglice? Na sprehodu skozi gozd se nam utrne veliko vprašanj, saj so gozdovi neskončen vir barv, vonjev, zvokov, slik, idej in novih doživetij. V Priročniku za učenje in igro v gozdu je na več kot 100 straneh predstavljenih 38 zanimivih in zabavnih aktivnosti z navodili in smernicami za spoznavanje in doživljanje gozda, ki so razdeljene na štiri poglavja: Drevesa, Gozdne živali, Voda in Genetska pestrost.

Avtorji priročnika so Katarina Flajšman, Špela Planinšek, Boris Rantaša, Urša Vilhar, Saša Vochl in Marjana Westergreen, Peter Železnik raziskovalci Gozdarskega inštituta Slovenije, člani skupine Gozd eksperimentov, ki se pri svojem delu ukvarjajo z različnimi raziskavami o gozdovih, gozdarstvu in okolju, hkrati pa iščejo nove poti za promocijo znanosti med mladimi. Z atraktivnimi vsebinami in nazornimi ilustracijami Sama Jenčiča so pripeljali gozd in znanost o gozdu v svet poljudne znanosti.

Knjiga je nastala v sodelovanju z Natalijo Gjörek iz Inštituta za gozdno pedagogiko, ki usklajuje tudi delo Mreže gozdnih vrtcev in šol Slovenije

Elektronska različica Priročnika za učenje in igro v gozdu je prosto dostopna na http://eprints.gozdis.si/2052/, kmalu pa sledi tudi angleški prevod priročnika.

Vljudno vabljeni na predstavitev!

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.   

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.