Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovOtroški abonma

Koledar prireditev

Otroški abonma

15.03.18 ob 17:00 - 18:00 - Knjigarna in papirnica Konzorcij

Etko Mužetko v kamišibaj gledališču.
Otroški abonma

V marcu si boste spet lahko ogledali čeden kupček kamišibaj pravljic v lesenem butaju. Pripovedovala jih bo Vanja Kretič. V knjigi Za devetimi gorami je našla Zgodbo o Etku Mužetku. Poleg te pa vas čaka še vrsta drugih zanimivih zgodb. Pripravite ritke za sedenje in glasilke za petje ... 

Lepo vabljeni!

 

Kamišibaj,  pripovedovanje zgodb ob slikah v malem lesenem odru, izvira z Japonske. Od 2013, ko se je pojavil  v Sloveniji, postaja vse bolj  priljubljena umetnost med otroki in odraslimi.  K nam je kamišibaj  zanesel  etnolog in lutkar Igor Cvetko, skupaj z Jeleno Sitar pa ga  v svojem  lutkovnem gledališču Zapik uprizarjata, raziskujeta in razvijata.  Jelena  predava na Pedagoški fakulteti  v Kopru gledališče, lutke in tudi kamišibaj, tako da ga poznajo tudi nove generacije učiteljev in uporabljajo pri pouku.

Otroški abonma poteka vsak tretji četrtek v mesecu ob 17. uri, v knjigarni Konzorcij, kjer vas vsak mesec čaka igrivo pravljično popoldne s kamišibajem in ustvarjalnimi delavnicami lutkovnega gledališča Zapik. Otroke vpisujemo na otroškem oddelku knjigarne. Obisk abonmaja je brezplačen.

Lepo vabljeni!

 

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.