Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovSrečanje s Tereso Cremisi

Koledar prireditev

Srečanje s Tereso Cremisi

19.04.18 ob 16:30 - 17:30 - Knjigarna in papirnica Konzorcij

Nodierevi dnevi v knjigarni Konzorcij.
Srečanje s Tereso Cremisi

Pogovor z legendarno založnico in avtorico romana Zmagovalke (založba Totaliteta) bo vodila novinarka in prevajalka knjige Mimi Podkrižnik.

 

Teresa Cremisi

Rojena v Aleksandriji v Egiptu, a italijansko-španskih korenin, je mladost in prva leta službe preživela v Italiji, kjer je najprej delala v založbi Garzanti, nato pa za RAI, dnevnik La Stampa in tednik L'Espresso. Po selitvi v Pariz je v francoskem založništvu opravljala številne pomembne funkcije, med drugim je bila tudi direktorica ene najuglednješih in največjih francoskih založniških hiš Flammarion, pred tem pa je bila glavna urednica v založbi Gallimard. Po letu 2016 se je posvetila pisanju leposlovja in je lani izdala svoj prvi roman Zmagovalka.

 

Francoski inštitut v Sloveniji letos organizira že drugo izdajo Nodierevih dnevov – velikega književnega praznovanja, poimenovanega po pisatelju Charlesu Nodieru, ki je imel dolgo časa svoje mesto v imenu Inštituta. Ti dnevi bodo potekali med 18. in 20. aprilom 2018 v Ljubljani. Na drugo praznovanje te vrste so vabljeni: Catherine Cusset, lanska prejemnica nagrade »Goncourtov seznam/Slovenski izbor«, Didier Decoin, Teresa Cremisi in Benoît Duteurtre; ponudili pa vam bomo zanimiv program sestavljen iz srečanj, diskusij in branj. V okviru Nodierevih dnevov bodo slovenski študentje izbrali tudi svojega letošnjega nagrajenca akcije »Goncourtov seznam/Slovenski izbor«, ki poteka v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani, založbo Mladinska knjiga, Cankarjevim domom ter s podporo Renaulta Revoza. Cilj projekta je postaviti sodobno francosko književnost v srce univerzitetnega izobraževalnega sistema in spodbujati mlade bralce k branju v francoščini.

 

Lepo vabljeni!

 

 

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.