Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovSrečanje z Benoîtem Duteurtrom

Koledar prireditev

Srečanje z Benoîtem Duteurtrom

19.04.18 ob 17:30 - 19:00 - Knjigarna in papirnica Konzorcij

In razglasitev zmagovalcev dogodka Nareka po francosko.
Srečanje z Benoîtem Duteurtrom

17.30 – Srečanje z Benoîtem Duteurtrom 

Pogovor z avtorjem romana Knjiga za odrasle (založba Totaliteta) bo vodil Mathias Rambaud, kulturni ataše na Francoskem inštitutu.

Benoît Duteurtre

Benoît Duteurtre je pisatelj, esejist in glasbeni kritik. Piše za različne časopise, kot so Le Figaro, Marianne, Le Monde de la musique, Classica. Objavil je več kot 20 knjig, nekatere so prevedene v več kot 20 jezikov. Za roman Le Voyage en France je leta 2001 dobil nagrado Medicis, za celotni opus pa je prejel nagrado Henri Gal, ki jo podeljuje Francoska akademija. Njegov roman Livres pour adultes je v slovenščino prevedel Luka Novak, izšel pa je pri založbi Totaliteta.

 

18.15 – Razglasitev zmagovalcev dogodka Nareka po francosko 

Ob koncu srečanja z Benoîtem Duteurtrom bo avtor razglasil zmagovalce Nareka po francosko, organiziranega v okviru Tedna frankofonije, saj je bilo besedilo za narek vzeto iz njegovega romana. Zmagovalci bodo na licu mesta lahko prevzeli tudi nagrade.

 

Francoski inštitut v Sloveniji letos organizira že drugo izdajo Nodierevih dnevov – velikega književnega praznovanja, poimenovanega po pisatelju Charlesu Nodieru, ki je imel dolgo časa svoje mesto v imenu Inštituta. Ti dnevi bodo potekali med 18. in 20. aprilom 2018 v Ljubljani. Na drugo praznovanje te vrste so vabljeni: Catherine Cusset, lanska prejemnica nagrade »Goncourtov seznam/Slovenski izbor«, Didier Decoin, Teresa Cremisi in Benoît Duteurtre; ponudili pa vam bomo zanimiv program sestavljen iz srečanj, diskusij in branj. V okviru Nodierevih dnevov bodo slovenski študentje izbrali tudi svojega letošnjega nagrajenca akcije »Goncourtov seznam/Slovenski izbor«, ki poteka v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani, založbo Mladinska knjiga, Cankarjevim domom ter s podporo Renaulta Revoza. Cilj projekta je postaviti sodobno francosko književnost v srce univerzitetnega izobraževalnega sistema in spodbujati mlade bralce k branju v francoščini.

 

Lepo vabljeni!

 

 

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.