Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovOtroški abonma

Koledar prireditev

Otroški abonma

19.04.18 ob 17:00 - 18:00 - Knjigarna in papirnica Konzorcij

Spoznali bomo zgodbo o norčavem starčku in čarobni lisici.
Otroški abonma

V aprilu  vam bo Jelena povedala kamišibaj zgodbo, ki jo je narisal slavni ilustrator kamišibajev Eigoru Futamata. Odgovorili si bomo na vprašanje, kakšne kamišibaje gledajo otroci na Japonskem, kako so zgodbe na njih napisane, kakšne so japonske črke, ...? Spoznali bomo zgodbo o norčavem starčku in čarobni lisici, ki sodi med japonske zgodbe o duhovih. Brrrrrr! Si upate tudi vi gledati eno tako? No, na koncu si bomo naredili lisice, take prijazne ...

Lepo vabljeni!

 

Kamišibaj,  pripovedovanje zgodb ob slikah v malem lesenem odru, izvira z Japonske. Od 2013, ko se je pojavil  v Sloveniji, postaja vse bolj  priljubljena umetnost med otroki in odraslimi.  K nam je kamišibaj  zanesel  etnolog in lutkar Igor Cvetko, skupaj z Jeleno Sitar pa ga  v svojem  lutkovnem gledališču Zapik uprizarjata, raziskujeta in razvijata.  Jelena  predava na Pedagoški fakulteti  v Kopru gledališče, lutke in tudi kamišibaj, tako da ga poznajo tudi nove generacije učiteljev in uporabljajo pri pouku.

Otroški abonma poteka vsak tretji četrtek v mesecu ob 17. uri, v knjigarni Konzorcij, kjer vas vsak mesec čaka igrivo pravljično popoldne s kamišibajem in ustvarjalnimi delavnicami lutkovnega gledališča Zapik. Otroke vpisujemo na otroškem oddelku knjigarne. Obisk abonmaja je brezplačen.

 

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.