Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovOtroški abonma

Koledar prireditev

Otroški abonma

17.05.18 ob 17:00 - 18:00 - Knjigarna in papirnica Konzorcij

Na naše majsko srečanje bomo povabili lutke.
Otroški abonma

Lutke bodo nastopile na odru zelo podobnem kamišibaj gledališču. Zaigrale vam bodo pravljico o Lisici in Grdini. Če imamo opravka z Grdino, vemo, da zgodba prihaja iz Rezije. To pot bo z Jeleno prišel tudi Igor in s seboj prinesel citiro, kakor Rezijani imenujejo violino. Vam bo zacitiral nanjo enkrat na tenko in drugič na debelo. Jelena bo zraven vlekla na bunkulo, vi pa boste plesali ...

Lepo vabljeni!

 

Kamišibaj,  pripovedovanje zgodb ob slikah v malem lesenem odru, izvira z Japonske. Od 2013, ko se je pojavil  v Sloveniji, postaja vse bolj  priljubljena umetnost med otroki in odraslimi.  K nam je kamišibaj  zanesel  etnolog in lutkar Igor Cvetko, skupaj z Jeleno Sitar pa ga  v svojem  lutkovnem gledališču Zapik uprizarjata, raziskujeta in razvijata.  Jelena  predava na Pedagoški fakulteti  v Kopru gledališče, lutke in tudi kamišibaj, tako da ga poznajo tudi nove generacije učiteljev in uporabljajo pri pouku.

Otroški abonma poteka vsak tretji četrtek v mesecu ob 17. uri, v knjigarni Konzorcij, kjer vas vsak mesec čaka igrivo pravljično popoldne s kamišibajem in ustvarjalnimi delavnicami lutkovnega gledališča Zapik. Otroke vpisujemo na otroškem oddelku knjigarne. Obisk abonmaja je brezplačen.

 

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.