Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovDrožomanija

Koledar prireditev

Drožomanija

16.10.18 ob 18:00 - 19:00 - Knjigarna in papirnica Konzorcij

Najbolj iskana knjiga o peki.
Drožomanija

Anita Šumer, avtorica izjemne uspešnice DROŽOMANIJA vam bo pojasnila peko kruha z drožmi. Knjiga razkriva skrivnostni svet droži, s katerimi lahko pripravimo kruh pa tudi številne druge sladke in slane jedi. Kruh in pekovski izdelki ter druge jedi, pripravljene z drožmi, so lažje prebavljivi, dolgo obstojni, imajo nižji glikemični indeks, so polnejšega okusa in nas hitreje nasitijo. Knjiga Drožomanija vas popelje v zdrav svet peke z drožmi na preprost način, fotografije in ilustracije pa vam bodo pričarale vonj in okus »drožastih« dobrot.

Z Anito Šumer se bo pogovarjala njena prijateljica in novinarka Barbara Remec, pridružil pa se jima bo tudi Sašo Šumer, ki je svojo ženo navdušil za tovrstno peko.

 

Lepo vabljeni!

 

O PRVI KNJIGI: Knjiga Drožomanija svetovno znane pekovske mojstrice Anite Šumer je prvič izšla 7. decembra 2017. Knjiga, ki je bila razprodana v 3 mesecih, je znova na voljo od 15. maja 2018. Knjiga tudi v drugi izdaji ohranja svoj dobrodelni namen, saj sta od vsakega prodanega izvoda 2 € namenjena 5-letni Lizi s cerebralno paralizo za njene terapije. Svoj izvod (24,90 € + stroški poštnine) lahko naročite na narocilo@drozomanija.si in podpisano knjigo prejmete po pošti, na voljo pa je tudi v vseh večjih knjigarnah po Sloveniji (Mladinski knjigi in DZS).

O AVTORICI: Anita Šumer kruh in druge dobrote z drožmi pripravlja že od leta 2013. V svetu je postala znana, ko je svoje dobrote oktobra 2016 začela deliti na Instagramu, kjer ima po 20 mesecih več kot 63.700 sledilcev z vsega sveta (@sourdough_mania). Peko z drožmi poučuje tako doma kot v tujini. Njeni tečaji so razprodani in zelo iskani, do zdaj je poučevala na Portugalskem, v Rusiji, na Jamajki, Tajskem, v Singapurju, na Hrvaškem in v Angliji. Septembra jo pot pelje tudi na Nizozemsko, v Amsterdam. Ustanovila je prvo slovensko Facebook skupino Drožomanija (peka z drožmi), ki združuje že več kot 7550 ljubiteljev, drožomanov. V njej deli znanje med vse ljubitelje droži in tiste, ki to postajajo ali si želijo postati. Svoje znanje želi približati vsem, ki bi se želeli naučiti vse o drožeh in njihovi uporabi, saj z drožmi narejeni pekovski izdelki niso le lepi, temveč tudi zelo zdravi in predvsem okusni. Knjiga Drožomanija vsebuje vse, kar je treba vedeti o čudovitem, zdravem in slastnem svetu peke z drožmi.

 

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.