Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovPotepanja s knjigo in Kompasom

Koledar prireditev

Potepanja s knjigo in Kompasom

11.10.18 ob 18:00 - 19:00 - Knjigarna in papirnica Konzorcij

K Božičku na Finsko.
Potepanja s knjigo in Kompasom

V knjigah so zgodbe. O človeku in svetu. Odlične zgodbe o obojem pa pripovedujejo tudi Kompasovi poznavalci sveta. Prisluhnite jim. Razširite meje svojih obzorij, spoznajte nove svetove in drugačne kulture.

 

Potopisno predavanje: K Božičku na Finsko

Sanje niso več zgolj sanje, ampak snežna pravljica na Laponskem, odeta v beli zimski plašč z Božičkovo kapo na glavi. Tam na severu je sneg pričakovan gost že od meseca septembra dalje, v novembru pa prične kopičiti zaloge in ustvarja svetlejšo pokrajino. Takrat se igra svetlobe in barv šele prične. Jutra so ovita z vijoličasto odejo, ki se počasi dviguje nad pobeljeno pokrajino, v kateri poplesavajo ledeni kristali, preden jih popoldan ne prekrije modrina polmraka. V zasneženi pokrajini, pod goro Korvatunturi (t. i. Ušesno goro) pa stanuje Božiček in z njeno pomočjo vse leto posluša naše želje in si zapisuje naše sanje. Tokrat vas vabimo na predavanje, kjer si bomo ogledali Božičkovo uradno pisarno. Z vami bo Kompasova odlična in izkušena vodnica Martina Orehek.

Lepo vabljeni!

 

Dogodki Potepanja s knjigo in Kompasom ponujajo ciklus potopisnih predavanj o slikovitih svetovih, ki jih odpirajo in razpirajo knjige in potovanja. Vsak drugi četrtek v mesecu, v knjigarni Konzorcij.

 

 

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

 

 

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.