Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovPomen branja in pisanja

Koledar prireditev

Pomen branja in pisanja

15.11.18 ob 18:00 - 19:00 - Knjigarna in papirnica Konzorcij

Gostji: doc. dr. Tina Bregant in dr. Sonja Pečjak.
Pomen branja in pisanja

Vsa živa bitja med seboj komunicirajo, le človek pa je razvil tudi pisanje in branje. Naši možgani so stari okoli 40. 000 let. Ljudje pa pišemo in beremo šele okoli 5400 let, zato v možganih nimamo centra za pisanje in branje. Pri obeh dejavnostih zato uigrano sodeluje več predelov možganov. Še vedno pa petina ljudi na svetu ne zna pisati in brati. Kakšen pomen ima za nas pisanje in branje, kako se oboje spreminja z novimi tehnologijami in kako bomo pisali in brali čez nekaj let?

Gostji: doc. dr. TINA BREGANT, dr. med., spec. pediatrije, spec. fizikalne in rehabilitacijske medicine, CIRIUS in ZD Kamnik in prof. dr. SONJA PEČJAK, Filozofska fakulteta, Univerza v Ljubljani

Doc. dr. Tina Bregant je zdravnica, dvojna specialistka: pediatrije ter fizikalne in rehabilitacijske medicine, z doktoratom iz nevropediatrije.  Zaposlena je v CIRIUS in ZD Kamnik; predava pa na Pedagoški in Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani ter na Fakulteti za zdravstvene vede Angele Boškin na Jesenicah. 

Prof. dr. Sonja Pečjak je profesorica na Oddelku za psihologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. Raziskovalno se ukvarja s psihologijo branja, z značilnostmi začetnega opismenjevanja, funkcionalnega branja in s programi intenzifikacije  bralnih sposobnosti.

Z njima se bo pogovarjala Renata Dacinger, urednica oddaje Ugriznimo znanost na TV Slovenija.

Pred dogodkom ste vabljeni v knjigarno Konzorcij na razstavo knjig Frankfurt po Frankfurtu. Pogovor bo v Pavčkovi dvorani na istem naslovu, kamor vas bodo usmerili zaposleni v Konzorciju in smerokazi.

Lepo vabljeni!

 

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.