Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovParalelno razmišljanje

Koledar prireditev

Paralelno razmišljanje

16.11.18 ob 19:00 - 20:00 - Knjigarna Dom knjige

Paralelno razmišljanje po Edwardu de Bonu z Nastjo Mulej, Markom Pavliho in Mitjo Pucerjem.
Paralelno razmišljanje

Paralelno razmišljanje po Edwardu de Bonu z licencirano trenerko de Bonovih metod Nastjo Mulej, prof. dr. Markom Pavliho in urednikom knjige Mitjo Pucerjem.

Ob izidu knjige Edwarda de Bona Paralelno razmišljanje vabljeni na pogovor o metodi paralelnega razmišljanja, ki je konstruktivna alternativa prepirom in dokazovanju lastnega prav. Uči nas generirati ideje, ustvarjati in domiselno razmišljati. Ko sami, v dvoje ali v skupini razmišljamo o problemu, ko želimo nekaj izboljšati, je bolje, da naše razmišljanje ločimo, usmerimo in šele na koncu spet sestavimo. Na ta način iz ljudi izvlečemo najboljše, pri razmišljanju pa prihranimo čas in posledično tudi denar. Zahodno razmišljanje odpoveduje, ker ni bilo narejeno za spoprijemanje s spremembami. Čas je, da začnemo razmišljati drugače – paralelno!

Včasih situacija predstavlja težavo, ker nanjo gledamo iz nekega zornega kota. Ko spremenimo zorni kot, spremenimo svoje delovanje in težava izgine. Edward de Bono

Mag. Nastja Mulej je specialistka za uspešno reševanje težav, ustvarjalno soočanje z izzivi, učinkovito vodenje ljudi, sestankov in projektov, timsko sodelovanje in več enostavnosti pri delu. Dolgoletni trud in predanost, radovednost in želja po učenju sta jo pripeljali do ekskluzivnih licenc za treniranje tehnik razmišljanja in delovanja po dr. Edwardu de Bonu. Tehnike razmišljanja uči in trenira na delavnicah, ki jih organizira za podjetja, šole in motivirane posameznike.

Ljudje pogosto zamenjujejo inteligentnost za veščino razmišljanja. Avtor te knjige pravi, da je inteligentnost potencial, s katerim uporabljamo možgane; razmišljanje pa je operacijska veščina, s katero izkoriščamo ta potencial. Avtomobil je potencial, vendar je od vaše šoferske veščine odvisno, ali ga boste kam premaknili. Spretni vozniki dobro vozijo tudi slabe avtomobile, slabi vozniki pa celo najboljših ne. Nastja Mulej

Lepo vabljeni!

 

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.