Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovSlovenija in Slovenska potica

Koledar prireditev

Slovenija in Slovenska potica

07.12.18 ob 18:00 - 19:00 - Knjigarna in papirnica Konzorcij

Predstavitev knjig z dr. Janezom Bogatajem.
Slovenija in Slovenska potica

Ob izidu knjig SLOVENSKA POTICA – Vseh sladic kraljica ter SLOVENIJA - Kulturna dediščina na stičišču Alp, Mediterana, Panonske nižine in Balkana, avtorja prof. dr. Janeza Bogataja, ki sta v Evropskem letu kulturne dediščine 2018 izšli pri Založbi Hart, vas vabimo na predstavitev.

     

 

Slastno slovensko potico bomo na prireditvi tudi pokusili!

 

Vljudno vabljeni!

 

www.hartpublishing.si

 

V Evropskem letu kulturne dediščine 2018 je izšla tudi knjiga SLOVENSKA POTICA – Vseh sladic kraljica, publikacija o slovenski nacionalni jedi, ki jo je Republika Slovenija zaščitila v letu 2017, za začetek orehovo, orehovo z rozinami, pehtranovo, pehtranovo s skuto in rozinovo. V njej so zbrani recepti za pripravo zaščitenih slovenskih potic s petimi nadevi.  Knjiga vsebuje zanimiv in poučen zapis o tem, kako je nastala slovenska potica, o njenih najstarejših zapisih, o poticah v vsakdanjem življenju, o šegah in navadah, o poticah v literaturi, likovni umetnosti. Knjigo krasijo ilustracije Marka Kočevarja, kokoška Fani pa na duhovit in poučen način obrazloži dejstva o slovenski potici. Knjiga je izšla tudi v angleškem jeziku.

 

V knjigi SLOVENIJA - Kulturna dediščina na stičišču Alp, Mediterana, Panonske nižine in Balkana je predstavljena kulturna dediščina na različnih področjih človekovega gospodarskega prizadevanja, družbenih odnosov in oblik duhovne ustvarjalnosti.  Avtor prof. dr. Janez Bogataj v 105 opisih predstavlja različnost kulturne dediščine, od gospodarskih panog, bivalne, prehranske in oblačilne kulture, šeg in praznikov, do slikarstva, kiparstva in glasbe. Naslovno ilustracijo s številnimi detajli slovenske kulturne dediščine je narisal Marko Kočevar. Izid knjige je podprlo Ministrstvo RS za kulturo in Slovenska turistična organizacija. Knjiga je izšla tudi v nemškem jeziku s podporo Slovenskega kulturnega centra  Veleposlaništva RS v Berlinu.

 

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.