Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovNajlepše stvari so zastonj

Koledar prireditev

Najlepše stvari so zastonj

29.01.19 ob 18:00 - 19:00 - Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin

42 doživetij po Sloveniji za vse čute in letne čase.
Najlepše stvari so zastonj

Ob izidu knjige Najlepše stvari so zastonj vabimo na pogovor z avtorjem Igorjem Drnovškom, ki bo v torek, 29. 1. ob 18. uri v knjižnici Cirila Kosmača Tolmin. Pogovor bo povezoval Žarko Rovšček.

Knjiga vsebuje 42 doživetij po Sloveniji za vse čute in letne čase.

Nekatere besede se nam za vedno zasidrajo v spomin in kot molitev odzvanjajo v ušesih: »Veš, najlepše stvari na tem svetu so zastonj. Le nekaj truda zahtevajo.« Te besede, ki jih je avtor slišal še v obdobju svoje mladosti, ga še danes ženejo k iskanju vselej novih doživetij v naravi.

Knjižni turistični vodnik je namenjen vsem, ki v naravi (bolj ali manj) aktivno preživljajo svoj prosti čas, pa tudi tistim, ki tega ne počnejo, pa bi si želeli. Prvi bodo v njej morda našli nekaj novih idej, druge pa bo morda avtor spodbudil, da naredijo svoj prvi korak k naravi. Prek 40 poti tako ni namenjenih obiskom znanih krajev in osvajanju velikih vrhov, pač pa nas usmerjajo k manj znanim zanimivostim, prezrtim krajem, igrivim doživetjem. Predvsem tistim, ki so navadno le dodatek k nedeljskemu izletu. A izkušnje družinskega pohodništva so avtorja opomnila, da so otroci uživali tudi kje drugje, ne le na vrhu gore, ki jo je izbral za nedeljski izlet. Pomembno je, da včasih prisluhnemo otrokom, ki hodijo ob nas, in tistim koščkom otroka, ki še vedno tli v nas, pa je morda malce zaspal in ga je treba le prebuditi.

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.