Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovMedena sled Lučke Jenčič

Koledar prireditev

Medena sled Lučke Jenčič

20.02.19 ob 19:00 - 20:00 - Center za poezijo Tomaža Šalamuna

70. obletnica rojstva prevajalke in pesnice
Medena sled Lučke Jenčič

Ob 70. obletnici rojstva prevajalke in pesnice Lučke Jenčič se bomo

v sredo, 20. februarja, ob 19. uri v Centru za poezijo Tomaža Šalamuna (Cankarjeva ul. 5, Ljubljana) poklonili njenemu spominu.

Predstavili bomo drobce iz njenega obsežnega prevajalskega opusa in pesniški prvenec Medena sled (MKZ, 2019). Predvsem pa bodo o sledovih, ki jih je pustila v naših življenjih in kulturni krajini, spregovorili njeni prijateljski in poklicni sopotniki: Alenka Rebula, Stanislav Srpčič, Mojca Seliškar, Ivo Novak, Neva Šlibar, Amalija Maček, Miša Molk, Alen Jelen, Sonja Polanec, Vesna Pernarčič in še kdo. Pogovor, prepleten z njenimi pesmimi in prevodi, bo vodila Nela Malečkar.

Lepo vabljeni!

 

Lučka Jenčič ( 20. 2. 1949–5. 7. 2018) je otroštvo preživela v Loki pri Zidanem Mostu. Po šolanju na ljubljanski Gimnaziji Poljane se je vpisala na Filozofsko fakulteto, kjer je leta 1974 zaključila študij z nazivom profesorice primerjalne književnosti in nemščine. Kot samozaposlena je prevajala prozna besedila, radijske in gledališke igre ter pisala prispevke za literarne revije in radio. Več let je bila sodelavka filmske redakcije RTV Slovenija, napisala pa je tudi več scenarijev za televizijske dokumentarce. Leta 2004 je za svoje delo prejela avstrijsko nagrado za prevajalske dosežke.

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.