Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovJelka Ovaska: Severnica nad Olimpom

Koledar prireditev

Jelka Ovaska: Severnica nad Olimpom

19.04.11 ob 18:00 - 19:00 - Mestna knjigarna Novo mesto

O romanu Severnica nad Olimpom in o ljubezni v zrelih letih se bosta pogovarjali avtorica Jelka Ovaska ter Nela Malečkar.
Jelka Ovaska: Severnica nad Olimpom

Jelka Ovaska je napisala roman o erotiki med upokojeno dvainšestdesetletno ločenko, razumno in mirno finsko profesorico, ter pet let starejšim ovdovelim grškim podjetnikom. Druži ju ljubezen do potovanj in umetnosti, razhajata pa se v pogledih na ljubezen.

Kdor pozna avtorico kot izvrstno prevajalko že osmih romanov Arta Paasillina, prejemnico Sovretove nagrade ter kot (upokojeno) direktorico Cankarjeve založbe, se bo morda vprašal, ali gre za avtobiografsko delo. Avtorica takole odgovarja: »Knjiga nikakor ni bila pisana z avtobiografskimi ambicijami. Seveda kar precej temelji na mojih potovanjih in doživetjih, hkrati pa je ogledalo mojih izkušenj, doživljanj in razmišljanj o erotiki, v njem se zrcali tudi polna literarna svoboda. Želja po občutenju ljubezni je v vseh nas večno prisotna, mislim, da do zadnjega diha. Vsekakor sem prepričana, da je osnova za polno ljubezensko razmerje erotika, in to v najširšem pomenu te besede. Danes vse prevečkrat zožujemo pojmovanje erotike le na to, kar je povezano s seksom, vendar ni tako.«

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.