Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovVečerni postanki

Koledar prireditev

Večerni postanki

28.06.11 ob 20:00 - 22:00 - Knjigarna Wolfova

Privoščite si poletni sprehod ob Ljubljanici, postanite v knjigarni na Wolfovi in prisluhnite izbranim slovenskim pesnikom in pisateljem, ki jih v Večernih postankih tradicionalno gosti Cankarjeva založba. Z izbranimi literati se bo pogovarjala Carmen L. Oven.
Večerni postanki

 

V torek, 28. junija, spoznajte in prisluhnite pesnikoma:

Peter Svetina

Petru Svetini,

ki v glavnem piše za otroke in mladino, letos pa je izdal svojo drugo pesniško zbirko za odrasle Počasno popoldne. V njej nadaljuje "zapiske s poti", motivni svet njegovih pesmi pa se je usedel v mestne in pokrajinske predele z avstrijskim naglasom v imenih in negotovo, lebdečo držo v likih, ki ga naseljujejo.

 

Ivo Svetina

Ivu Svetini,

pesniku in dramatiku, ki je slovensko poezijo zaznamoval s senzualnim, erotično razbohotenih izrazom. V letos izdani pesniški zbirki Žuželka na dekliškem trebuhu se skuša soočiti s sladkogrenko realnostjo ljubezni, ki je hkrati tudi resnica človeškega bitja.

 

V četrtek, 30. junija, pa se pridružite pisateljema:

Milan Dekleva

Milanu Deklevi,

vsestranskemu ustvarjalcu, dobitniku Prešernove nagrade za življenjsko delo na področju književnosti. Predstavil bo novi roman Svetloba belega gumba. Ta govori o novinarki v zrelih letih, ki jo na drugem koncu planeta doseže vest o nenadni smrti njenega moža, vrhunskega slovenskega biogenetika. Zgodba je postavljena v čas prelomnih družbenih, znanstvenih in kulturnih trenutkov polpretekle in sodobne zgodovine.

 

Gregorju Rozmanu,

ki je nase opozoril s prejemom nagrade Urška 2008 in je letos izdal svojo drugo knjigo kratkih zgodb Tapkanje na mestu. Zgodbe so postavljene v negotov čas, ko mora vsakdo poskrbeti zase, in v nevarne kraje, kjer se ne ve več, kdo so dobri fantje in katere so poredne punce.

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.