Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovNenavadna zgodba o navadni vodi

Koledar prireditev

Nenavadna zgodba o navadni vodi

17.09.19 ob 18:00 - 19:00 - Knjigarna in papirnica Konzorcij

Obisk britanskega znanstvenega novinarja Aloka Jhaja v Pavčkovi dvorani
Nenavadna zgodba o navadni vodi

17. septembra bo Slovenijo obiskal britanski znanstveni novinar Alok Jha. Med svojim obiskom bo imel tudi poljudno predavanje o vodi v Pavčkovi dvorani Mladinske knjige (Slovenska 29, službeni vhod MK ali skozi knjigarno). Lani smo v uvodnem dogodku Znanosti med knjigami v Konzorciju govorili o tem, kako pisati o znanosti. Letos gremo naprej in si bomo ogledali dober primer tega!

Predavanje se naslanja na knjigo The Water Book. Na Zemlji je 1,5 milijard km3 vode, pokriva 70 % našega planeta in predstavlja 2/3 našega telesa. Voda je nujna za naše življenje in je obenem ena najbolj vsakdanjih stvari. Po drugi strani pa je neverjetno nenavadna. Kaj so tiste njene lastnosti, ki so tako zanimive? Britanski znanstveni novinar Aloh Jha bo govoril o tem, zakaj ga voda tako fascinira in kako je napisal knjigo o vodi.

Alok Jha je britanski znanstveni novinar, ki je študiral fiziko in komuniciranje znanosti. Kot znanstveni novinar je delal za vse najpomembnejše medije, ki resno poročajo o znanosti: The Guardian, BBC televizijo in radio, ITV News, trenutno pa piše za The Economist. To pomeni, da je doma v vseh zvrsteh znanstvenega novinarskega poročanja. Poročal je o vseh najpomembnejših znanstvenih dogodkih in dosežkih zadnji 15 let, obiskal najuglednejše znanstvene institucije po celem svetu in se udeležil celo znanstvene odprave na Antarktiko. Je tudi avtor 3 knjig: The Water Book, How to Live Forever in 50 ways the world could end.

 

Z njim se bo pogovarjala Renata Dacinger, Evropska znanstvena novinarka leta 2019.

 

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.