Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovAvgust Demšar se predstavi

Koledar prireditev

Avgust Demšar se predstavi

06.11.12 ob 17:00 - 18:00 - Mestna knjigarna Maribor

Avgust Demšar, priznani mariborski pisec kriminalk, se predstavi s svojim pravim imenom in obrazom; prireditev v okviru bralnega krožka Beremo z Manco Košir, pogovor bo vodila Milena Avsec.
Avgust Demšar se predstavi

Foto: Manca Čujež

Tomaž Zupančič alias Avgust Demšar (1962) je mariborski pisatelj, sicer docent za likovno pedagogiko na mariborski pedagoški fakulteti, ki piše izključno detektivske zgodbe in pod okriljem Založbe Sanje ustvarja enega prvih slovenskih cikličnih detektivskih opusov.

Doslej je izdal šest knjig, od leta 2007 vsako leto enega, pri čemer je za štiri od njih bil nominiram za nagrado Kresnik. Vsi njegovi romani se dogajajo v Mariboru v sedanjem času in poleg napete, logično zgrajene detektivske zgodbe vsebujejo tudi aktualno kritično noto. Avgust Demšar tako ni priljubljen le pri bralcih, temveč tudi pri strokovni javnosti.

O svojem pisanju pravi naslednje: »Dobra kriminalka oziroma detektivka ni le roman, ampak je prvenstveno spretno sestavljena uganka. Avtor detektivske zgodbe ni pisatelj, ki piše romane, ampak ugankar, ki sestavlja zapletene, zavite in prikrite, a venomer logične uganke. Detektivskih zgodb ne prebiramo, da bi se naslajali nad krvavimi umori, temveč nas vodijo precej manj okrutni vzgibi – razrešiti želimo uganko.«
 

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.