Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkov Scott Jurek, Jej in teci

Koledar prireditev

Scott Jurek, Jej in teci

29.11.12 ob 18:00 - 19:00 - Knjigarna in papirnica Konzorcij

Na predstavitvi knjige bo sodeloval slovenski ultramaratonec David 'Avi' Kadunc, dvakratni udeleženec znamenite dirke Western States.
 Scott Jurek, Jej in teci

Ni pomembno kam in kako daleč tečemo, vsak korak je odpiranje novih meja – v športu in v življenju.

Pri založbi Ciceron je izšla knjiga enega najuspešnejših ultramaratonskih tekačev na svetu, Scotta Jureka, Jej in teci. Jurek je zmagovalec najtežjih tekaških preizkušenj na svetu kot so Western States, legendarni grški Spartathlon in nenazadnje tudi »največje tekme, ki je svet ni videl«, merjenja moči z indijanskim »ljudstvom tekačev« iz mehiških Bakrovih kanjonov, z legendarnimi Tarahumarami, ki so Jureka spomnili, zakaj ljudje sploh tečemo.

Scott Jurek se od običajnih zmagovalcev loči še po nečem: popoln in prepričan vegan je, in vse svoje največje dosežke v tem ekstremnem športu je dosegel izključno ob hrani rastlinskega izvora. Svojo avtobiografsko pripoved v knjigi Jej in teci je prepletel z duhovitimi anekdotami iz včasih nekoliko čudaškega sveta ultrašev, s koristnimi praktičnimi tekaškimi nasveti, z odličnim izborom tekaško-filozofske literature, iz katere je tudi sam črpal duhovno energijo, in nenazadnje, z zbirko svojih najljubših veganskih receptov.
 

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.