Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovIzBrano z Mirelo

Koledar prireditev

IzBrano z Mirelo

19.11.19 ob 18:00 - 19:00 - Knjigarna in papirnica Konzorcij

Umetnik, ki se je igral z Luno
IzBrano z Mirelo

"Čudno, kako malo je  treba, da bi bili srečni; še bolj čudno je, da nam prva tista malenkost manjka."  je rekel Ivo Andrič. Moški. Edini Jugoslovan z Nobelovo nagrado za književnost. Bo že držalo.

Kaj je tisto nekaj, ta malenkost, kje se skriva, kako najti za nas pravo pot, da bi se ji približali, se bom pogovarjala z novinarko in antropologinjo Urško Krišelj Grubar. Nekateri se je spomnite, kot TV voditeljico mladinske oddaje Lahkih nog naokrog, nekateri morda kot pevko. Njena pesem Kje so tiste stezice še vedno odmeva. Nekateri ste jo morda gledali v TV oddaji, ko je z družino potovala okoli sveta. Ali pa ste jo opazili, ko je pela v TV nadaljevanki Pod eno streho. Kjerkoli je, vseskozi išče, tisto nekaj.  Najdeno potem predaja z besedami. Zadnjih 10 let je novinarka revije Zarja Jana.

Nekaj odgovorov je našla po svetu, še več pa tik pred nosom. Vsako leto se udeleži ženskega templja na otoku Krfu, kamor iz celega sveta prihajajo ženske, ki prav tako iščejo "tisto malenkost", ki še zmanjka. Ženske večno hrepenimo po nečem. To je naše vodilo. Mi se bomo na tem večeru pogovarjali o ženskih  hrepenenjih v odnosih.

O tem je zelo dobro  pisala Ema Simončič v novi knjigi Umetnik, ki se je igral z Luno, ki je izšla pri založbi Primus.

Imele je vse.  Družino, otroke, lep poklic. A ji je ves čas nekaj manjkalo. Klasika. Ko je resno zbolela, se je zavedala, da ima samo eno življenje. Vzela ga je v svoje roke. Tista malenkost pa ... je imela dve nogi. Bil je moški, ki je prišel v njeno življenje nepričakovano.

Knjiga je razdelila ženske na dvoje. Na tiste, ki sodijo in prezirajo Luno, ki si dolgčas krajša s tem da se poigrava z Umetnikom in tiste, ki jo razumejo in se v njej tudi močno najdejo.

Urša je postala Emin glas. Ema pa ostaja skrita. Potrebuje mir, da lahko piše naprej, je rekla.

Z gostjo se bo pogovarjala Mirela Smajič.

 

 

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.