Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovVzporedni svetovi Alana Hranitelja

Koledar prireditev

Vzporedni svetovi Alana Hranitelja

05.12.19 ob 18:00 - 19:00 - Knjigarna in papirnica Konzorcij

Podpisovanje
Vzporedni svetovi Alana Hranitelja

Vesoljska eksplozija šivank na naslovnici je dober uvod v to, kar se skriva med platnicami nove monografije slovenskega kostumografa Alana Hranitelja Vzporedni svetovi / Parallel worlds 2006–2019.

V tej vizualno razkošni slovensko-angleški monografiji, ki jo je oblikovala in s svojimi ilustracijami prepletla Teja Ideja, sodeluje več kot trideset fotografov in pet piscev besedil, ki iz različnih perspektiv opisujejo njegovo ustvarjanje. Knjiga dokumentira njegovo gledališko in oblikovalsko delo zadnjih trinajstih let – ob fotografijah in skicah kostumografij za gledališke predstave, opere, balet, sodobni ples, buto in film so objavljene tudi številne fotografije z letošnje odmevne razstave na Ljubljanskem gradu. Celovito in z detajli so predstavljeni vsi tematski sklopi razstave: Gledališka bitja, Počivaj v miru, Omara norega klobučarja in skice za Cirque du Soleil. 

Na nedavno zaključenem 35. Slovenskem knjižnem sejmu je monografija prejela nagrado za najbolje oblikovano knjigo 2019 v kategoriji umetniških monografij, foto-monografij in bibliofilskih izdaj ter nagrado za najbolje oblikovano knjigo leta 2019.  

Alan Hranitelj bo monografije Vzporedni svetovi / Parallel worlds 2006–2019 podpisoval v četrtek, 5. decembra 2019 ob 18 uri, v knjigarni Konzorcij, na Slovenski cesti 29 v Ljubljani.

Vabljeni!

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.