Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovPogovor o knjigi Pogled izza meje

Koledar prireditev

Pogovor o knjigi Pogled izza meje

16.01.20 ob 19:00 - 20:00 - Knjigarna Dom knjige

Pogovor z Bojanom Brezigarjem o zbirki kolumn Pogled izza meje
Pogovor o knjigi Pogled izza meje

Branje kolumn Bojana Brezigarja je kot pogovor s človekom širokega pogleda, mehkega srca in jasne, tudi ostre besede. Podobno je posedanju in kramljanju ob kavi v vrtni uti, le da vam je včasih vroče, drugič pa vas bo mrazilo. Bojan Brezigar je novinar, publicist in aktivist, ki se ta čas ukvarja predvsem s položajem manjšin širom po Evropi in še dlje. Kot da bi se pogovarjali s sosedom o tem, kaj je prav in kaj ni. In za prav mu gre.

Izbor kolumn iz mariborskega Večera zajema obdobje prehoda iz 20. v 21. stoletje. Kolumne zbrane v knjigi z naslovom Pogled izza meje so kot odkruški zgodovine, ki jo živimo, na da bi se je zavedali. Od kod prihajamo in kam gremo, v vasi ali mestu. Najbrž bodo čez čas tudi ti drobci tvorili razumljivejšo sliko o družbi ali sosedih nekega prehodnega obdobja.

Pogovor z Bojanom Brezigarjem bo vodila Devana Jovan Lacovich.

Bojan Brezigar je dolgoletni novinar, ki je bil od leta 1973 do leta 2007 zaposlen pri Primorskem dnevniku v Trstu, časniku slovenske manjšine v Italiji, od leta 1992 pa je bil njegov odgovorni urednik. V svojem delu se je ukvarjal pretežno z italijansko in mednarodno politiko, po osamosvojitvi Slovenije pa tudi s slovensko politiko. Knjiga Pogled izza meja je izbor kolumn, ki jih je v rubriki s tem naslovom avtor objavljal v mariborskem dnevniku Večer v obdobju od 1997 do 2016. Njihova rdeča nit je iskanje sličnosti in razlik med dogajanji v Evropi in v svetu ter razumevanjem teh dogodkov v Sloveniji.

 

 

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.