Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovTeden zlatih hrušk: Pes pa v smeh

Koledar prireditev

Teden zlatih hrušk: Pes pa v smeh

27.01.20 ob 18:00 - 19:00 - Knjigarna in papirnica Konzorcij

Serija literarnih dogodkov v sodelovanju Mestne knjižnice Ljubljana, Pionirske, in knjigarne Konzorcij.
Teden zlatih hrušk: Pes pa v smeh

 

 Priznanje zlata hruška 2019 za prevedeno mladinsko leposlovno knjigo je prejela knjiga Pes pa v smeh. Knjigo bodo predstavili urednik Aljoša Harlamov, posebna gostja bo terapevtska psička Pippa iz Zavoda PET z vodnico Veroniko Ivančević. Pogovor bo vodila Katarina Modic.

Da se boste hitreje lotili prebiranja zabavno-resne knjige Pes pa v smeh, nekaj besed o glavnih junakih: 15-letni Tomáš ima s starši same težave. Ne sme na bajk, ker sta mu ga za kazen odvzela, ne more na fitnes, ker nimata denarja še za to – pravzaprav je žepnine dovolj kvečjemu za točen sladoled v Meku ... In kot da to ni dovolj, družino ob denarnih težavah in skrbi za prababico in pradedka, ki jima zdravje vse bolj peša, zamaje še nenadni očetov odhod, Tómaš pa ima strašansko, ampak res strašansko smolo s puncami. Na srečo ima tudi smisel za humor, za dobro voljo pa neutrudno skrbi psička Žofka, včasih edina, ki zna povezati družino skupaj.

Juraj Šebesta (1964) je slovaški pisatelj, teatrolog in prevajalec. Njegov prvi roman Pes pa v smeh (2008) je zaradi svoje duhovitosti in izjemne bližine sodobnim najstnikom prejel številne nagrade, med drugim nagrado slovaške sekcije ibby za najboljšo knjigo za mlade, bil vpisan na IBBY častno listo, nominiran pa je bil celo za prestižno slovaško nagrado anasoft litera....

Se vidimo v Konzorciju.

 

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.