Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovIzBrano z Mirelo

Koledar prireditev

IzBrano z Mirelo

18.02.20 ob 18:00 - 19:00 - Knjigarna in papirnica Konzorcij

Pogovor z Vesno Cetinski, avtorico knjige Menopavza
IzBrano z Mirelo

Knjiga Menopavza je namenjena vsem, ki počasi vstopate v to obdobje, ali pa za tiste, ki ste že pred vrati vanj. To je obdobje "ponorelih hormonov" v katerem imamo moč, da se dokončno uresničimo.

Kaj se v resnici skriva za menopavzo? Katera pravila moramo upoštevati za preživetje menopavze?

Zgodba o menopavzi je pravzaprav zgodba o nekem obdobju življenja. To obdobje pa ne visi osamljeno v zraku, temveč je povezano z vsemi prejšnjimi življenjskimi dogodki. Tesno in neločljivo je povezano, zato tudi dve ženski tega obdobja ne doživljata enako.

Predmenopavza in menopavza je stresna situacija na steroidih, ki traja in traja in ne pojenja. Začne se počasi, po dvainštiridesetem letu starosti. Temu obdobju rečejo tudi kriza srednjih let. Pričaka moške in ženske, brez izjeme. Človek se sprašuje, ali njegova barka pluje v pravo smer.

Vesna Cetinski je po izobrazbi dipl. pravnica. Je mama in babica. Bogati jo znanje farmacije, dolgoletne vadbe joge, meditacije, številnih novodobnih tehnik za samozdravljenje in več kot enaindvajset let vegetarijanstva. Svojo zgodbo je postavila na lastnih izkušnjah, ko se je v obdobju menopavze začela soočati s spremembami v telesu in predvsem v dojemanju sveta okoli sebe.

"Kakršne nas najde predmenopavza, ne postanemo v nekaj letih, do tega se pride skozi vse življenje, od otroštva dalje."

"Grabila me je menopavza in prag tolerance se je iz meseca v mesec zniževal. V meni je naraščala neka nerazumljiva jeza. Bolje rečeno, bes. Bitke sem bojevala z vsemi, ki so mi prekrižali pot. Vsa razpenjena sem bila. Ves čas sem bila v stanju neke vojne pripravljenosti. Pripravljena na boj. V sebi sem čutila neverjetno moč, pravo živalsko moč in neustrašnost. Miru in pometanju pod preprogo je dokončno odklenkalo."

 

 

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.