Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovPretekli dogodkiPaolo Giordano v Sloveniji

Koledar prireditev

Paolo Giordano v Sloveniji

04.06.13 ob 19:00 - 20:00 - Knjigarna Dom knjige

Srečanje z avtorjem in podpisovanje knjig.
Paolo Giordano v Sloveniji

Od 3. do 5. junija bo v Sloveniji na povabilo založbe Mladinska knjiga gostoval Paolo Giordano. Avtorja poznamo po romanu Samotnost praštevil, te dni pa je izšel tudi njegov drugi roman Človeško telo.

Italijanski pisatelj in doktor fizike Paolo Giordano je bil rojen leta 1982 v Torinu, kjer z ženo živi še danes. Odrasel je ob MTV-ju, njegova mama je anglistka in nanj je že zgodaj zelo vplivala anglo-ameriška književnost, glasba in filmi. Poleg tega, da ga navdušuje pop kultura, je tudi sam pravi zvezdnik v Italiji.

Samotnost praštevil je zgodba o prijateljstvu, predvsem pa pretresljiva zgodba o samoti. In tudi zgodba o družinah in nezmožnosti ljudi znotraj njih, da bi vzpostavili tople in pristne medosebne odnose, torej o samoti znotraj družine in družbe v celoti.

Paolo Giordano je že s svojim prvencem osvojil najuglednejšo italijansko knjižno nagrado strega in povsem navdušil domače bralce, saj so ga prodali kar v milijon izvodih. Preveden je v več kot 30 jezikov. Kmalu bomo tudi v slovenščini lahko brali njegov drugi roman Človeško telo, ki bo po prvih straneh sodeč, prav tako neodložljiv.

Paolo Giordano velja za pravega čudežnega otroka. Kako sploh drugače označiti fanta, ki je do svojega 26. leta diplomiral iz fizike (zdaj ima tudi že doktorat iz fizike osnovnih delcev) in obenem prejel najvišjo italijansko knjižno nagrado? Zato ne dvomimo, da se bo izkazal kot izjemno zanimiv sogovornik.

Z njim se boste lahko srečali v Ljubljani in v Kopru.

3. 6. ob 18. uri: Ljubljana, knjigarna Konzorcij
4. 6. ob 19. uri: Dom knjige Koper

Oba dogodka bo povezovala in prevajala Breda Biščak.

Vabljeni na pogovor z avtorjem in podpisovanje knjig!

 

Utrinek z dogodka v knjigarni Konzorcij:

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.