Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovPretekli dogodkiVojko Starovič

Koledar prireditev

Vojko Starovič

27.02.14 ob 19:00 - 20:00 - Knjigarna Dom knjige

Pogovor o knjigi Brez človeka - enoumje neoliberalizma
Vojko Starovič

Neoliberalizem res v osnovi prinaša svobodo, svobodne trge, prost pretok - same lepe stvari. Nekaj popolnoma drugega pa je, kar se dogaja v ozadju. Ker sem si hotel razjasniti, kaj je to, sem začel preučevati temelje elementarnih sil v posamezniku. Zanimalo me je, kaj je v nas takšnega, da tak sistem sploh lahko sprejmemo oziroma mu verjamemo.
- Vojko Starovič v intervjuju v Primorskih novicah (Alma M. Sedlar)

 

"Naša politična estrada le posluša ideje in rešitve iz svojih evropskih političnih central, potem pa nam jih prodaja za svoje. Zame so kompradorji," je v intervjuju v Mladini poudaril Vojko Starovič, univerzitetni diplomirani pravnik z dokončanim magistrskim študijem poslovnih ved in nekdaj prodoren menedžer, čigar knjiga Brez človeka: Enoumje neoliberalizma je izšla novembra pri založbi Sanje.

Vojko Starovič v svojem knjižnem prvencu z ustreznimi razlagami in primeri bralcu korak za korakom nazorno predstavi in obrazloži fenomen enoumja oziroma enake miselnosti, ki je sestavni del človekove osebne in družbene biti. Čeprav je enoumje izjemno vpliven in prisoten družbeni fenomen, ki je v primeru enoumne zagledanosti v neoliberalni model privedel celo do sedanje svetovne krize in gospodarskega zloma, je zavedanje o njegovem delovanju zapostavljeno.

Vabljeni na pogovor!

 

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.