Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovPretekli dogodkiSlovenske gore

Koledar prireditev

Slovenske gore

24.04.14 ob 19:00 - 20:00 - Knjigarna Dom knjige

Z Lučko Kajfež Bogataj in Joštom Gantarjem se bo pogovarjala urednica Maja Ogrizek. Pogovor z ustvarjalci knjige bo zanimiv za vse ljubitelje gora in fotografije.
Slovenske gore

Foto: Jošt Gantar

"Čas tam gori, v gorah, še vedno poteka enako počasi in spokojno kot nekdaj"

Ob izidu monografije Slovenske gore v objektivu letnih časov bodo našo knjigarno obiskali avtorji knjige in se pogovarjali o svojem delu, načinu življenja, štirih letnih časih v gorah in najbolj priljubljenih fotografskih motivih slovenskih gora.


Gorniška knjiga brez primere!

Avtorje je pri ustvarjanju knjige vodilo predvsem vprašanje, kakšna so danes občutja, ki nas ženejo visoko tja gor v samoto – včasih samost – in mir. Zakaj nas sploh ženejo? Še vedno velja, da srce kar v grlo sili, tako nas prevzamejo prelepa narava, nepozabni prizori, svež zrak, sijajna svetloba, pa tudi sreča, ki nas preplavlja ob zavesti, da smo v širnem, brezmejnem prostranstvu visoko nad dolinami?

Začelo se je s podobami, z razpisom za zbiranje fotografij. Nanj se je javilo 345 avtorjev, ki so poslali 9996 fotografij svojega videnja gorskega sveta. Uredniški odbor se je sesedal pod številkami in pregledovanjem fotografij, značilnosti prejetega gradiva pa so narekovale tudi spremembo koncepta knjige. Besedila znanih avtorjev razkrivajo osebno, intimno doživljanje odmaknjenih in od civilizacije nedotaknjenih kotičkov. Fotografije pričarajo čarobno vzdušje; opremljene so z natančnimi, preverjenimi stvarnimi podatki.

Besedila so napisali Miha Kovač, Lučka Kajfež Bogataj, Marjeta Keršič Svetel, Borut Peršolja, Iztok Tomazin; misli k fotografijam prispevali Jošt Gantar, Urban Golob, Dušan Ogrizek; 213 fotografij je delo 65 avtorjev.

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.