Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovPretekli dogodkiZoran Knežević

Koledar prireditev

Zoran Knežević

16.10.14 ob 19:00 - 20:00 - Knjigarna Dom knjige

Pogovor in predstavitev knjige Dvoživke umirajo dvakrat.
Zoran Knežević

"Zdaj vem, da sem v Sloveniji doma. Potem na neki fešti slišim starejšega gospoda, ki sedi zraven in me ne pozna, reči: Janković ne sme biti premier, ker je Srb. Srbi kradejo. Takrat nisem več tako trdno prepričan, da sem doma."

Citat iz knjige Dvoživke umirajo dvakrat

Ob izidu knjige zgodb o življenju priseljencev iz nekdanjih jugoslovanskih republik avtorja Zorana Kneževića bomo prisluhnili zanimivemu pogovoru, ki nas ne bo pustil ravnodušnih.

Zbirka kratkih zgodb Dvoživke umirajo dvakrat prinaša svež vpogled v življenje priseljencev iz nekdanjih jugoslovanskih republik, hkrati pa se ne ustavlja le ob njih. Pripoved je neposredna in ne potrebuje okrasnega plastenja, saj s svojim načinom podajanja zgodbe osvoji bralčevo pozornost in čustveno motiviranost. Knjiga pogumno razkriva življenja neznancev in neznank, ki živijo poleg nas in jih poznamo le na videz, njihove zgodbe pa so zgovorne in pripomorejo k medsebojnemu razumevanju in sobivanju.

Zoran Knežević (1958), diplomirani kulturolog, je rojen v Vojvodini, a od leta 1995 živi v Sloveniji; izkušnje izseljenca in gradbinca so pogosto tudi snov njegovih zgodb.

Pretresljive in neposredne zgodbe, v katerih se najde tudi prostor za humor, nam bodo odprle oči in srce. Vljudno vabljeni v družbo njihovega avtorja Zorana Kneževića!

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.