Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovPretekli dogodkiDaria Bignardi

Koledar prireditev

Daria Bignardi

09.03.15 ob 19:00 - 20:00 - Knjigarna Dom knjige

Ob izidu njenega romana Popolna akustika (L'acustica perfetta) nas bo obiskala italijanska pisateljica, novinarka in TV voditeljica Daria Bignardi.
Daria Bignardi

»Vem, da je nizkotno, ampak vsakokrat, ko se prepirava, ko me ne razumeš, me grajaš ali storiš kaj, kar mi ni všeč, me prešine misel, da bi bila ljubezen mogoče manj zapletena, če ne bi bila s tabo. Če bi bila s kakim drugim moškim, ljubezen morda ne bi poznala kompromisov, razočaranj in naporov kot pri nama, tekla bi nebrzdano kot reka. Pomagala bi mi živeti in me ne bi zadrževala na mestu.«

Daria Bignardi je napisala odličen italijanski roman o naravi ljubezni, medsebojnih odnosih, usodnem pomanjkanju dialoga v partnerskem odnosu in pomembnosti drobnih stvari.

Violončelist Arne Cange po šestnajstih letih ponovno sreča Saro Ferrando, edino žensko, ki jo je kdaj ljubil. Po skupaj preživeti noči se tri mesece kasneje poročita. Po trinajstih letih zakona pa Sara nekega jutra tik pred božičem odide. V kratkem sporočilu napiše le, da je iz kletke, katero si je zgradila sama, preprosto morala uiti in da ne more povedati, ne kam gre ne kdaj se vrne. Arno jo sklene poiskati in ugotoviti vzrok za njen nenadni odhod, a mu kmalu postane jasno, da osebe, v katero je bil brezpogojno zaljubljen in s katero je tako dolgo živel, pravzaprav nikoli ni (s)poznal. S spoznavanjem ženine preteklosti raziskuje tudi svoj odnos do nje in sveta ter po nekakšni krožni poti pride do cilja, torej do samega sebe.

Vabljeni!

Obisk omogočata partnerja: Italijanski inštitut za kulturo v Sloveniji in Generalni konzulat Italije v Kopru.

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.