Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovPretekli dogodkiNoč knjige: Ljubimca z Vošnjakove

Koledar prireditev

Noč knjige: Ljubimca z Vošnjakove

23.04.15 ob 21:00 - Knjigarna Dom knjige

O knjigi, ki popisuje ljubezen Karla Destavnika Kajuha in Silve Ponikvar.
Noč knjige: Ljubimca z Vošnjakove

Naj živi branje!

Noč knjige 2015
Triindvajseti april bo čudežen dan, ki se bo prelil v še bolj čarobno noč. Ustvarjalci in ljubitelji knjige se bomo od Goričkega pa vse tja do Pirana povezali na en skupni imenovalec - branje! Po Sloveniji bo potekala Noč knjige 2015, projekt, ki preko najrazličnejših dogodkov, vezanih na knjigo in branje, utira pot literaturi v vsako poro naše družbe. Letos se projektu pridružuje tudi Mladinska knjiga.

23. aprila vas torej posebej lepo vabimo v knjigarno Dom knjige, kjer bo ob 21. uri potekal
pogovor o knjigi
LJUBIMCA Z VOŠNJAKOVE

Na pogovoru o knjigi, ki je osvojila srca Slovencev in je bila na jubilejnem 30. slovenskem knjižnem sejmu izbrana za knjigo leta, bodo sodelovali dr. Mihael Glavan, strokovnjak za slovensko pisno kulturno dediščino, ter potomca Silve Ponikvar – hči Vesna Rojina in sin David Gregorin. Njuna odločitev, da intimna ljubezenska pisma svoje matere velikodušno odstopita Narodni in univerzitetni knjižnici, je pomembno prispevala k obogatitvi slovenske literarne zapuščine.

Pogovor bo vodil Andraž Gombač, novinar Primorskih novic. Kajuhove pesmi bo recitiral umetnik in glasbenik Darko Nikolovski.


Projekt Noč knjige 2015 je nekomercialne narave, poteka kot družbena akcija, ki povezuje številne lokalne prireditelje, ki samostojno izbirajo in izvajajo kulturne vsebine. V Sloveniji Noč knjige tokrat poteka drugič zaporedoma, tudi letos pod častnim pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za Unesco.

Letos se je v projektu Noč knjige 2015 za knjigo združilo 23 organizatorjev, pričakujemo pa več kot 400 prirediteljev dogodkov, ki bomo s knjigo povezali okoli 100.000 bralcev. Več o projektu Noč knjige 2015 izveste na njegovi spletni strani nocknjige.si, gostuje pa seveda tudi na družabnih omrežjih Facebook in Twitter.

Se vidimo?

P.S. Na noč knjige lahko knjige v Mladinski knjigi kupujete v akciji 1+1!
Ob nakupu knjige v vrednosti nad 15 € prejmete darilo: žepnico Mladinske knjige. Darilo lahko izberete med 10 naslovi. Ponudba velja 23. aprila od 18. ure do polnoči oz. do razdelitve daril.
 

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.