Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovPretekli dogodki Ali Žerdin: FRANCE BUČAR

Koledar prireditev

Ali Žerdin: FRANCE BUČAR

12.01.16 ob 18:00 - 19:00 - Mestna knjigarna Maribor

Knjigo bosta predstavila avtor Ali Žerdin in njegova gostja, zgodovinarka dr. Mateja Ratej.
 Ali Žerdin:  FRANCE BUČAR

Ali Žerdin, novinar in urednik, se je z novinarstvom ukvarjal že kot študent sociologije na Fakulteti za družbene vede. Sodeloval je s časopisom Tribuna, Radiem Študent in tednikom Mladina. Pozneje, po letu 1990, ko se je posvetil predvsem analizi in komentiranju slovenske notranje politike, je bil novinar in namestnik odgovornega urednika tednika Mladina, zatem pa urednik priloge Objektiv in odgovorni urednik časnika Dnevnik. Od leta 2010 je urednik Sobotne priloge Dela.

O svoji knjigi je zapisal: »Besedilo, ki je pred vami, ni znanstvena študija o zgodovinski vlogi profesorja Bučarja. Za to je bilo enostavno premalo časa. Sam tudi nisem zgodovinar in prepričan sem, da bodo zgodovinarji čez čas bralcem prinesli bogat zgodovinski portret, podkrepljen z vsemi znanstvenimi opombami. Prav tako nisem imel ambicije, da bi natančno opisal razvoj znanstvenih dognanj profesorja Bučarja. Sam nisem pravnik in na finese ustavnega in upravnega prava se ne spoznam. Hkrati pa sem prepričan, da je naloga novinarstva ta, da javnosti ponudi prvi opis in interpretacijo zgodovinskega dogajanja

Veseli smo, da se bomo na zadnji letošnji knjižni predstavitvi poklonili starosti slovenske politike in njegovi zgodbi, ki je tudi zgodba slovenske osamosvojitve. Vljudno vabljeni!

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.