Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovPretekli dogodkiMilan Kučan, prvi predsednik

Koledar prireditev

Milan Kučan, prvi predsednik

04.02.16 ob 18:00 - 19:00 - Mestna knjigarna Maribor

Z dr. Božom Repetom, avtorjem knjige, in gospodom Milanom Kučanom se bo pogovarjal dr. Zoran Medved, odgovorni urednik Televizije Maribor.
Milan Kučan, prvi predsednik

"Moje stališče je ves čas bilo, da mora majhna država v zunanji politiki paziti, da je dosledna in načelna. Ker če trguješ z načeli, te kot malo državo ne cenijo, niti ti niso hvaležni. Če si načelen, te morda kdo nima rad, a te spoštuje."
Milan Kučan

Deček iz Prekmurja, zakonski mož, oče, predvsem pa politik. Osebnost s pozitivno življenjsko bilanco v vseh obdobjih, od mladinskega funkcionarja do prvega slovenskega predsednika. Ob tektonskih evropskih spremembah je bil v središču osamosvajanja Slovenije in je bistveno oblikoval novo državo. Vrhunci njegove življenjske zgodbe so vrhunci naše skupne zgodovine. Biografija jih razkriva, povezuje in odpira nove vidike takratnega in tudi sedanjega časa. Politično izkušen, osebno načelen, v delovanju praktičen, v razmišljanju vizionarski se Milan Kučan v Repetovi knjigi skozi avtorjevo raziskovanje in lastne spomine razkrije in vzpostavi kot državnik par excellence.

Dr. Božo Repe je redni predavatelj na oddelku za zgodovino Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, kjer se posveča predvsem sodobni slovenski, južnoslovanski in srednjeevropski zgodovini. Ob znanstvenem delu in knjižnih objavah se odlikuje tudi kot angažiran in prodoren publicist.

 Vljudno vabljeni na pogovor in podpisovanje knjig!

Založba Modrijan in Mladinska knjiga, Mestna knjigarna Maribor

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.