Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovPretekli dogodkiGorenc in Dolenc: do zvezd in naprej – med klasike

Koledar prireditev

Gorenc in Dolenc: do zvezd in naprej – med klasike

24.03.16 ob 18:00 - 19:00 - Mestna knjigarna Maribor

Lepo vabljeni na nepozabno, za crknit smešno in poučno druženje s Sašem Dolencem, Boštjanom Gorencem in Anžetom Tomićem.
Gorenc in Dolenc: do zvezd in naprej – med klasike

Kako smo Slovenci zasnovali kitajski internet, v čem se ljudje razlikujemo od živali, kako veliko je vesolje, kaj je iztrebilo dinozavre, kako doma vzgojiti genija in zakaj človeštvo napreduje, so le nekatere od zanimivih reči v zbirki izbranih in novih zgodb Saša Dolenca Od genov do zvezd. Zgodbe s številnih področij moderne znanosti so zapisane tako, da bodo navdušile.

Boštjan Gorenc - Pižama je v svoji knjigi sLOLvenski klasiki 1 omrežil 50 literarnih klasikov in jih interpretiral času primerno. Končno izvemo, kdo lajka Uršiko Zalo na Facebooku, kakšen mail je s Centra za socialno delo dobila požrešna vrabčevka, ki je »vse proso za sineka sama pozobala«, in kaj o zvezdniku in poslovnežu Martinu Krpanu pišejo tračarski časopisi.

Sašo Dolenc, Boštjan Gorenc-Pižama in Anže Tomić so:

Boštjan Gorenc - Pižama je v književnih krogih poznan predvsem kot prevajalec. Z Matejem de Ceccom je 2015 izdal prvi zvezek stripov o Šnofijevi druščini, s katero spravljata v smeh Pilovke in Pilovce že od leta 2008.sLOLvenski klasiki 1 so njegov solistični prvenec, s katerim se hoče prepričati v utvaro, da petnajst let visenja na internetu ni bil stran vržen čas. V prihodnosti ga čakata izida dveh otroških slikanic, na srečo bralcev in založbe pa bo zanju prispeval zgolj besedilo. Sicer se ukvarja še s stand-up komedijo, snemanjem podkasta Glave in sestavljanjem seznamov s tremi postavkami.

Dr. Sašo Dolenc je fizik in filozof, ki se raziskovalno ukvarja predvsem z zgodovino in filozofijo znanosti. Znan je kot avtor mnogih poljudnoznanstvenih člankov in kot soustanovitelj ter odgovorni urednik Kvarkadabre - spletnega časopisa za tolmačenje znanosti (www.kvarkadabra.net). Skozi njegove zgodbe, ki so izšle tudi v knjižni obliki, postanejo moderni znanstveni dosežki na zanimiv in nevsiljiv način dostopni vsem, ki so radovedni in razumejo slovensko.

Ob izidu novih knjig se bo z avtorjema pogovarjal Anže Tomić, eden prvih radijskih ustvarjalcev, ki je v Sloveniji začel ustvarjati in širiti ljubezen do podcastov. Poleg tega piše za Mladino, Monitor in govori na Radiu Študent.

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.