Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovPretekli dogodkiMiha Mazzini in Zvezde vabijo

Koledar prireditev

Miha Mazzini in Zvezde vabijo

06.04.16 ob 18:00 - 19:00 - Mestna knjigarna Maribor

Vabljeni na srečanje z avtorjem in pogovor o knjigi ter še marsičem drugem. Z Miho Mazzinijem se bo pogovarjal Aljoša Harlamov.
Miha Mazzini in Zvezde vabijo

Miha Mazzini (1961) je pisatelj, scenarist, režiser in kolumnist. Njegov roman Zvezde vabijo je na natečaju založbe Mladinska knjiga pred mesecem prejel nagrado modra ptica 2016.

V romanu Zvezde vabijo spoznamo deklico Kajo, ki je prepričana, da dobro poje, in se želi prijaviti na šov talentov, njeni prijatelji in virtualni fant pa jo skušajo od tega odvrniti in obvarovati pred sramoto. Prava prijateljica in brat ji skušata pomagati tako, da začneta raziskovati virtualni svet in pri tem odkrijeta marsikaj zanimivega. To je le ena od zgodb v knjigi Zvezde vabijo, kjer Kaja, Ana, Simon, Peter, babica in njen Tone doživijo še mnogo več.

 

Mojstrsko in napeto branje nas popelje v razburljivo in zabavno pustolovščino. Trčimo na pasti virtualne resničnosti, plast za plastjo se pred nami lušči resnica o junakih romana, ki so na prvi pogled vse kaj drugega kot v resnici. Spoznamo, da je priznati napake ali zmote najtežja stvar. Zdi se, da je lažje zanetiti vojne kot se opravičiti. V zgodbi naletimo tudi na kopico popkulturnih referenc in obsesij sodobne potrošniške družbe pa tudi na utrinke, ki prinašajo slutnjo drugačnega časa.

Zvezde vabijo so komunikativen, napet in zelo berljiv roman, ki se lahko bere kot detektivka, kot socialni ali ljubezenski roman. Mazzinijevo pisanje je filmsko in vključuje vse elemente dobrega mladinskega romana – dovolj čustvenega naboja, akcije, malce srhljivosti in seveda humor.

Zvezde vabijo so mladinski roman, ki ga berejo tudi odrasli, zato tudi vi čim prej skočite na ta vlak. In ne zamudite zanimivega popoldneva

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.