Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovPretekli dogodkiRok Vilčnik, Človek s pogledom

Koledar prireditev

Rok Vilčnik, Človek s pogledom

05.05.16 ob 18:00 - 19:00 - Mestna knjigarna Maribor

Rok Vilčnik, ki je pred kratkim prejel že tretjo Grumovo nagrado za najboljši slovenski dramski tekst, nam bo predstavil svoj novi roman Človek s pogledom.
Rok Vilčnik, Človek s pogledom

V mesto ob Dravi pride hipnotizer, ki s svojim pogledom 'naguba tla, da se začnejo spajati z nebom'. Ljudje so pred tem v mestu živeli mirno in zadovoljno; vsak je shajal s svojo resnico. A že po prvi predstavi hipnotizerja, v telovadnem domu na Studencih, prične resnica uhajati, čas prične teči drugače, spajati se prične nezdružljivo in ljudje pričnejo leteti v nebo. Bo tistim, ki se poglobijo v ta nenavaden preobrat uspelo obdržati svoj pogled na svet?

Posebnost Vilčnikovega pisanja je pretakanje zgodbe iz realnega v domišljijski, paranormalni svet in nazaj, s čimer nas postavi pred prenekatero vprašanje o neulovljivosti 'resničnosti', ki jo živimo.

Pogovor z Rokom Vilčnikom bo vodil glavni urednik in direktor Založbe Litera Orlando Uršič.

 

Rok Vilčnik rokgre

Je avtor pesniških zbirk Sanje (samozaložba, 1994), Pogrešanke (Locutio, 2004) in Zdravilo za Ano (Litera, 2015), sicer pa priznan sodobni slovenski dramatik. Nazadnje so tri njegove drame izšle pod naslovom Ameriška trilogija (Litera, 2013), je avtor številnih radijskih iger ter prozaist; izdal je roman Mali ali Kdo si je živlenje zmislo? (Mariborska literarna družba, 2001) in eksperimentalno novelo Deset let razmišljanja (Litera, 2005). Pomemben del njegovega opusa je namenjen tudi otrokom in mladim, ki jim je med drugim namenil Vesoljne pravljice (Locutio, 2001) in dve lutkovni igri Čombo, sončni kralj (Aristej, 2004) in Babica marmelada (Aristej, 2006). Doslej je doživelo premiero že več kot 30 njegovih gledaliških tekstov, doma in v tujini. Nekaj let je bil zaposlen kot dramaturg v Mestnem gledališču Ptuj. Je eden od scenaristov najuspešnejše slovenske humoristične televizijske serije Naša mala klinika ter serij Lepo je biti sosed, Trdoglavci, Ena žlahtna štorija in drugih. Pisec glasbenih besedil (Severa Gjurin, Neisha, Bilbi …) in ustanovitelj glasbenih skupin Patetico, Papir in Pliš. Leta 2000, 2008 in 2016 je dobil Grumovo nagrado za najboljšo slovensko dramo, za To, Smeti na luni in Ljudski demokratični cirkus Sakešvili, leta 2004 Žlahtno komedijsko pero za najbolje napisano komedijo Pavlek, ki je zmagala tudi na Festivalu monodrama Ptuj 2004; leta 2014 pa Glazerjevo listino za Ameriško trilogijo.

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.