Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovPretekli dogodkiPogovor o biografiji Mussolini

Koledar prireditev

Pogovor o biografiji Mussolini

12.05.16 ob 19:00 - 20:00 - Knjigarna Dom knjige

Ob izidu biografije Mussolini bo urednik Tine Logar gostil dr. Jožeta Pirjevca, avtorja uvodne besede k slovenski izdaji, ki obravnava položaj Slovencev pod fašizmom.
Pogovor o biografiji Mussolini

Ob izidu biografije Mussolini svetovno priznanega avstralskega zgodovinarja in enega največjih poznavalcev obdobja fašizma Richarda J. B. Boswortha bo urednik Tine Logar v Kopru gostil dr. Jožeta Pirjevca, avtorja uvodne besede k slovenski izdaji, ki obravnava položaj Slovencev pod fašizmom.

Obsežna biografija bralcu odpre vpogled v ozadje Mussolinijevega zasebnega in javnega življenja ter mu pomaga razumeti vzvode fašistične ideologije, ki je tlakovala pot v drugo svetovno vojno. Prikazuje politika, ki je sejal vihar nasilja in sanjal, da bo pobil štiri milijone manjvrednih slovanskih Italijanov. V spretno napisani pripovedi spoznamo kontradiktornega psevdointelektualca in demagoga, njegov vzpon, brutalno vladanje in klavrn konec. Avtor na podlagi številnih dejstev, detajlov in anekdot izrisuje portret arogantnega, a karizmatičnega človeka, ki ga je težko razumeti v celoti.

Richard Bosworth predava zgodovino na Zahodnoavstralski univerzi in na Univerzi v Readingu v Veliki Britaniji ter je med svetovno priznanimi strokovnjaki za novejšo italijansko zgodovino. Kot profesor gostuje v številnih ustanovah, med drugim na Italijanski akademiji Univerze Columbia, v Clare Hall v Cambridgeu, na kolidžih Balliol in All Souls v Oxfordu ter v Centru za humanistične študije ANU v Canberri. 

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.