Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovPretekli dogodkiO jubilejnih izdajah Mihaele Hojnik in Berte Bojetu Boete

Koledar prireditev

O jubilejnih izdajah Mihaele Hojnik in Berte Bojetu Boete

18.05.16 ob 18:00 - 19:00 - Mestna knjigarna Maribor

Pogovor o ustvarjalni življenjski poti Mihaele Hojnik in Berte Bojetu Boete ter njunih novih književnih delih Na kratko in Rozalija.
O jubilejnih izdajah Mihaele Hojnik in Berte Bojetu Boete

Vljudno vas vabimo na pogovor o ustvarjalni življenjski poti Mihaele Hojnik in Berte Bojetu Boete ter njunih novih književnih delih Na kratko in Rozalija, ki sta izšli posthumno ob 70. obletnici njunega rojstva. Obe avtorici sta bili rojeni v Mariboru.

O Mihaeli in Berti se bodo pogovarjali: dr. Ignacija J. Fridl, ki je pripravila izbor Mihaelinih pesmi, dr. Klemen Jelinčič Boeta, Bertin sin, ter literarni in gledališki kritik Matej Bogataj, avtor spremne besede v Bertini knjigi. Pogovor bo povezovala pesnica in novinarka Simona Kopinšek.      

Na kratko je tretja pesniška zbirka pesnice in prozaistke Mihaele Hojnik, v kateri so posthumno izbrane neobjavljene pesmi iz njenega zadnjega obdobja ter pesmi iz njenih prejšnjih dveh zbirk. Kratkost na najboljši način označuje njen pesniški jezik. Avtorica s svojo jedrnato besedo, tako rekoč z enim samim udarcem, zmore globoko zasekati v lastno telo, misli in občutenja ter v človeško družbeno stvarnost.

Še neobjavljeno besedilo Berte Bojetu Boeta, naslovljeno z ženskim imenom Rozalija, je scenarij za televizijsko igro, ki ni bila posneta niti ni doživela odrske uprizoritve. Intimna družinska drama, katere osrednja junakinja je odraščajoča deklica, se odvija v revnem predmestju, vpeta pa je v petdeseta leta prejšnjega stoletja. Naslovna junakinja gre skozi iste šikane in preizkušnje kot večina oseb iz obeh avtoričinih najbolj reprezentativnih proznih del Filio ni doma in Ptičja hiša.

 

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.