Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovPretekli dogodkiAntonio Scurati v Sloveniji

Koledar prireditev

Antonio Scurati v Sloveniji

26.11. - 27.11.16 - Knjigarna Dom knjige

Pogovor z avtorjem ob izidu romana Nezvesti oče.
Antonio Scurati v Sloveniji

Letos bomo del knjižnega sejma iz Ljubljane pripeljali tudi v Dom knjige Koper. Lepo vabljeni na srečanje z italijanskim pisateljem in profesorjem Antoniem Scuratijem, ki bo tudi eden od gostov sejma.

Založba Mladinska knjiga in Italijanski inštitut za kulturo v Sloveniji vas ob izidu romana Nezvesti oče vabita na literarni pogovor z italijanskim pisateljem in profesorjem Antoniem Scuratijem.

V knjigarni Dom knjige Koper bo avtor gostoval v soboto, 26. 11. 2016, ob 11. uri.

V okviru Slovenskega knjižnega sejma pa v Cankarjevem domu Ljubljana, v četrtek, 24. 11. 2016, ob 17. uri (Kosovelova dvorana).

Z avtorjem se bo pogovarjala Patricija Maličev. Za prevod bo poskrbljeno.

 

Antonio Scurati (1969) je bil s svojim zadnjim romanom Nezvesti oče (2013), za katerega si je italijanska literarna kritika edina, da gre za vrhunsko pisanje o čustvovanju neke generacije, v najožjem izboru za literarno nagrado strega. Gre za zgodbo o moškem, ki se na pragu štiridesetih sreča z očetovstvom. Pričakovanje in rojstvo hčerke zareže v njegov odnos z ženo, porodi pa se nov odnos oče – otrok. Pod drobnogledom sledimo njegovemu doživljanju očetovstva, ki je polno ganljive samoironije. Knjiga je pravkar izšla pri Mladinski knjigi.

 

O avtorju:

Antonio Scurati (1969) je doktor filozofije in predava na univerzah v Milanu in v Bergamu. Najprej je pisal poezijo, a je ni hotel objavljati, pisateljsko pa se je uveljavil že kar s prvim romanom (Il rumore sordo della battaglia), ki je tesno povezan z njegovimi študiji jezika vojne in nasilja. Za drugi roman (Il sopravvissuto), ki je prav tako refleksija o bivanju v našem času, je dobil nagrado campiello. Večkrat je bil med finalisti najuglednejše italijanske nagrade strega, nazadnje prav z romanom Nezvesti oče (Il padre infedele), ki je pravkar izšel v slovenskem jeziku. Njegova dela so prevedena v številne tuje jezike. Redno objavlja tudi v osrednjih italijanskih časnikih, kjer skuša z angažiranimi teksti predvsem utrditi vlogo literature in književnika v sodobni družbi in nastopa v televizijskih  informativno političnih magazinskih oddajah.

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

 

 

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.